Poliţia Locală Brăila, în acţiune

În perioada 05 – 12 septembrie 2017, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de  130  sancţiuni contravenţionale în valoare de 43.668 lei.

  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi  8  accidente rutiere din care 3 cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Poliția Rutieră din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale, Biroului Ordine Publică, Biroul Rutier și I.P.J. Brăila – Serviciul Investigații Criminale, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 10 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni pe raza municipiului Brăila.

  1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

  1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 18 persoane cu amenzi în valoare de 4.425 lei, conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată au fost sancţionați  9 căruţaşi cu amenzi în valoare de 2.125 lei surprinși transportând moloz şi gunoi de orice natură pe străzile municipiului.

Exemplificăm:

– A.S.-G., în vârstă de 18 ani, din Brăila – cu amenzi în valoare de 500 lei – fiind depistat în data de 05.09.2017 pe Șos.Focșani lângă Cimitirul ,,Sf.Filofteia” și pe data de 06.09.2017 pe Șos.Rm.Sărat în spatele Târgului Obor descărcând dintr-un atelaj hipo moloz, un fotoliu și o canapea uzate, pe domeniul public în loc neautorizat.

– V.V., în vârstă de 41 ani, din Oraș Măcin, str.Ghețăriei, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe terenul viran de pe str.Arad descărcând dintr-un atelaj hipo 1 m3 moloz, pe domeniul public în loc neautorizat.

– V.Fl.-L., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe terenul viran din capătul străzii Cărămidari descărcând dintr-un atelaj hipo moloz, pe domeniul public în loc neautorizat. 

 

  • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate şi sancţionate contravenţional 12 persoane, cu amenzi în valoare de  2.875 lei.

Exemplificăm:

– L.R.-L., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – pentru depozitarea pe domeniul public în loc neautorizat a unei cantități de aprox.1 m 3  nisip în fața imobilului cu nr.16 situat pe str.Plantelor. 

– M.V., în vârstă de 37 ani, din sat Lanurile, com.Viziru, jud.Brăila  –  cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Pietrei în dreptul imobilului cu nr.12 aruncând doi saci plini cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

– T.Gh., în vârstă de 55 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe Șos.Focșani lângă Cimitirul ,,Sf.Filofteia” aruncând două cauciucuri uzate pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul L.D.-M., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Faleza Dunării în fața Căpităniei Portului consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

  • Pentru desfacerea pavajelor și executarea de săpături pe străzi, în piețe sau parcuri fără avizul organelor tehnice ale Consiliului Local al Municipiului Brăila, a fost depistat și sancționat contravențional numitul P.L.-I., în vârstă de 28 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 – pentru desfacerea pavajului și efectuarea de săpături în carosabil în fața imobilului său, fără a avea avizul organelor tehnice ale Consiliului Local al Municipiului Brăila.

 

  • Pentru împiedicarea prin orice formă a agentului constatator de către persoanele prezente la fața locului de a lua măsuri de sancționare a contravenientului, a fost depistată și sancționată contravențional numita T.M., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pentru împiedicarea polițiștilor locali de a lua măsura sancționării contravenționale cu amendă a unei persoane care săvârșise o contravenție pe str.Plantelor.

 

  • Pentru depozitarea reziduurilor rezultate din creșterea animalelor și păsărilor în alte locuri decât cele stabilite de Primăria Municipiului Brăila, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul M.A., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistat pe str.Gh.M.Murgoci, pe terenul viran dintre numerele 6 și 7 depozitând dejecții animaliere provenite din creșterea păsărilor, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  • Pentru prezentarea spre vânzare a produselor în alte locuri decât cele autorizate, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul B.J., în vârstă de 69 ani, din Brăila – cu avertisment – fiind depistat pe Bd.Dorobanților lângă Bl.56, în timp ce prezenta spre vânzare haine și cărți vechi, în loc neautorizat.

 

  • Pentru schimbarea destinației zonelor verzi aparținând domeniului public, fară avizul serviciilor de specialitate ale Primăriei Mun.Brăila, a fost depistată și sancționată contravențional numita G.L., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – pentru schimbarea destinației spațiului verde din dreptul Bl.O2 situat pe Aleea Învățătorilor fără aprobarea serviciilor de specialitate ale Primăriei Municipiului Brăila.

 

  • Cu privire la nerespectarea Regulamentului Serviciului Public de Salubrizare din Municipiul Brăila conform H.C.L.M. Brăila nr.54/2016, a fost depistată și sancționată contravențional 1 persoană.

Exemplificăm:

  1. a) Pentru depozitarea deșeurilor de orice natură produse în gospodării proprii în capacitățile de colectare aparținând asociațiilor de proprietari sau în coșurile stradale a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul C.-A., în vîrstă de 18 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pentru aruncarea deșeurilor rezultate în urma activității din gospodăria proprie în capacitățile de colectare aparținând Asociației de Proprietari a Blocurilor 2 și 3 situate pe str.Plantelor.

 

  1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.200         lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

  1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitulFl., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat pe str.Magaziilor la intersecție cu str.Lanului, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare la adresa Poliției Locale Brăila, de natură să lezeze demnitatea instituției publice.

 

  1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 4  persoane cu amenzi în valoare de 500 lei.

Exemplificăm:   

      – V.A.-M., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat în parcul de joacă pentru copii din cartier Hipodrom consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

      – E.V., în vârstă de 55 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în parcul de joacă pentru copii de pe str.Radu Negru consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

      – D.I.,  în vârstă de 53 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Bd.Independenței la intersecție cu str.G.ral Eremia Grigorescu consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  1. c) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 5 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de  200  lei,  celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

Exemplificăm: 

M.L., în vârstă de 48 ani, din sat Zamfirești, com.Galbenu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Prelungirea Dorobanților în parcarea supermarket-ului ,,Lidl” apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.  

M.Gh., în vârstă de 33 ani, sat Ghidigeni, județ Galați – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat Șos.Rm.Sărat la intersecție cu str.Comuna din Paris apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.

 

  1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei” și Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

  1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 06 – 07.09.2017,  în intervalul orar 0700 – 1500, s-a acţionat zilnic cu 2 poliţişti locali, în vederea fluidizării traficului rutier în zona Calea Călărașilor, tronson: Bd.Independenței – str.Ana Aslan, cu ocazia desfășurării lucrărilor de reabilitare a sistemului de apă-canal, de către C.U.P.„Dunărea” Brăila.

– În zilele de 08 și 12.09.2017, s-a acţionat cu un efectiv total de 10 poliţisti locali în vederea asigurării fluenței traficului rutier în zona următoarelor intersecții: Calea Călărașilor cu Bd.Independenței, Calea Călărașilor cu str.Frumoasă, Bd.Independenței cu str.Școlilor și Bd.Al.I.Cuza cu str.Școlilor  pentru buna desfășurare a lucrărilor de reabilitare a sistemului de apă-canal în zona Calea Călărașilor, de către C.U.P.„Dunărea” Brăila.

– În data de 07.09.2017, în intervalul orar 0800 – 1100,  s-a acţionat cu un număr de 2 poliţisti locali  în vederea fluidizării traficului rutier în zona str.R.S.Campiniu, tronson: str.Petru Maior către str.Mihail Sebastian, pentru buna desfășurare a operațiunilor de descărcare a unui grup electrogen la Spitalul de Pneumoftiziologie.

– În perioada 11 – 12.09.2017, un efectiv de 8 poliţişti locali au asigurat fluenţa traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M.Murgoci”.

 

    Pe lângă activităţile preventive poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de  91 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 27.042 lei şi au fost aplicate un număr de 140 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R, după cum urmează:

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 70 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.455 lei şi au fost aplicate un număr de 140 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

– M.G., în vârstă de 30 ani, din sat/com.Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Fiat cu nr.de înmatriculare BR-078862 pe Calea Călărașilor dinspre str.Griviței către Bd.Independenței şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

     – B.E.-M., în vârstă de 20 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-39-EDI pe Calea Galați dinspre str.I.L.Caragiale către str.Nicolae Bălcescu şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

C.R., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Ford cu nr.de înmatriculare BR-04-SUT pe Bd.Dorobanților dinspre str.Mioriței către Calea Călărașilor şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

– C.B., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-86-ABC pe str.Griviței dinspre str.Halelor către str.Dianei şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

M.T.-E., în vârstă de 45 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Ford cu nr.de înmatriculare BR-21-FIL pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Danubiului şi a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni.

– C.tin D., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-13-NOE pe Bd.Dorobanților dinspre str.Tineretului către str.Franceză şi a oprit voluntar la mai puțin de 25 m de marcajul pietonal situat la intersecția Bd.Dorobanților cu str.Franceză.

 – D.G., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-80-NIK pe Bd.Dorobanților dinspre str.Școlilor către str.Albinei şi a oprit voluntar la mai puțin de 25 m de marcajul pietonal situat la intersecția Bd.Dorobanților cu str.Albinei.

C.S., în vârstă de 67 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Mercedes cu nr.de înmatriculare BR-92-SMI pe str.Polonă dinspre str.Golești către Calea Galați şi a oprit voluntar în colțul intersecției str.Golești cu Calea Galați.

  T.C., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-05-RDU pe str.G.ral Eremia Grigorescu dinspre str.Plevnei către Bd.Independenței şi a oprit voluntar în zona de preselecție a intersecției str.G.ral Eremia Grigorescu cu Bd.Independenței.

Guillaume Andre-Pradeep, în vârstă de 42 ani, din Brăila, Șos.de Centură – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Fiat cu nr.de înmatriculare GL-10-CEA, pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul  interzis”.

  D.M., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Skoda cu nr.de înmatriculare B-06-PNH, pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul  interzis”.

   B.T., în vârstă de 50 ani, din Brăila cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-04-PCX, pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul  interzis”.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.450 lei şi au fost aplicate un număr de 10 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

Exemplificăm:

 – A.Șt.-M., în vârstă de 37 ani, din Buzău, Cartier Broșteni, Bl.N.6, jud.Buzău – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus ansamblul de autovehicule format din autoutilitara N.3 marca Scania cu nr.de înmatriculare BZ-30-CPM și semiremorca O.4 cu nr.de înmatriculare BZ-10-CPM pe Șos.Buzăului dinspre Șos.Națională Veche către str.Poet Grigore Alexandrescu, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

  – V.C., în vârstă de 45 ani, din sat Ploieștiori, com.Blejoi, jud.Prahova – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus ansamblul de autovehicule format din autoutilitara marca Daf cu nr.de înmatriculare B-631-WRX și semiremorca cu nr.de înmatriculare B-631-WRX pe Șos.Buzăului dinspre str.Castanului către Șos.de Centură, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

S.G., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus ansamblul de autoutilitara N.3, marca MAN cu nr.de înmatriculare BV-03-GVR pe Bd.Dorobanților dinspre Calea Călărașilor către str.Franceză, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

I.C.tin, în vârstă de 44 ani, din sat Filipeștii de Târg, jud.Prahova – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus autoutilitara marca Mercedes Benz cu nr.de înmatriculare PH-01-DIW pe Calea Călărașilor dinspre str.Griviței către Bd.Independenței, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 – A.L.-I., în vârstă de 41 ani, din sat/com.Letea Veche, jud.Bacău – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus autoutilitara marca Volvo cu nr.de înmatriculare IS-38-RUT pe Bd.Dorobanților dinspre str.1 Decembrie 1918 către str.G.ral Eremia Grigorescu, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.177,50 lei. 

Exemplificăm:

D.I., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 05.09.2017, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Barbu Ștefănescu Delavrancea dinspre str.Deva către Șos.Rm.Sărat, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

– A.S.-G., în vârstă de 18 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 05.09.2017, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe Șos.Focșani dinspre str.Alexandru Vlahuță către Șos.de Centură, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

V.Fl.-L., în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 06.09.2017, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Albinei dinspre Bd.Dorobanților către str.Oborului, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

– V.V., în vârstă de 41 ani, din oraș Măcin, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 06.09.2017, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Motrului dinspre Șos.Rm.Sărat către str.Miron Costin, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

– I.G., în vârstă de 20 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 08.09.2017, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe Șos.Focșani dinspre str.Alexandru Vlahuță către Șos.de Centură, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

V.Fl.-N., în vârstă de 15 ani, din oraș Măcin, str.Ghețăriei, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 652,50 lei – la data de 08.09.2017, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Barbu Ștefănescu Delavrancea dinspre str.Sportului către Șos.Rm.Sărat, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

  • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 3 autovehicule.

          Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor-înmatriculate sau neînmatriculate , pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.000 lei.

Exemplificăm:

– C.V., în vârstă de 45 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Mircea Mălăeru, parcarea din zona Pod Apollo, vis-a-vis de imobilul cu nr.13 a expus spre vânzare autovehiculul proprietate marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-080571, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 – Ch.R., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Mircea Mălăeru, parcarea din zona Pod Apollo, vis-a-vis de imobilul cu nr.13 a expus spre vânzare autovehiculul proprietate marca Peugeot cu nr.de înmatriculare BR-07-FRD, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 – B.N., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Mircea Mălăeru, parcarea din zona Pod Apollo, vis-a-vis de imobilul cu nr.13 a expus spre vânzare autovehiculul proprietate marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-23-DNY, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

  – P.M., în vârstă de 49 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Mircea Mălăeru, parcarea din zona Pod Apollo, vis-a-vis de imobilul cu nr.13 a expus spre vânzare autovehiculul proprietate marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-88-POP, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 – D.A., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Mircea Mălăeru, parcarea din zona Pod Apollo, vis-a-vis de imobilul cu nr.13 a expus spre vânzare autovehiculul proprietate marca Skoda cu nr.de înmatriculare BR-88-GSM, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

C.V.tin, în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Mircea Mălăeru, parcarea din zona Pod Apollo, vis-a-vis de imobilul cu nr.13 a expus spre vânzare autovehiculul proprietate marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-07-CAT, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.191/2013, privind aprobarea modalităţii de gestiune, a Regulamentului şi a Caietului de sarcini ale serviciului de administrare a parcărilor de pe raza Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

Exemplificăm:

S.R.- G., în vârstă de 37 ani, din Brăila – cu avertisment – pe str.Radu Negru nr.4, în curtea interioară a Bl.41, în calitate de conducător al autovehiculului marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-99-KLU a utilizat fără să dețină abonament locul de parcare de reședință atribuit autovehiculului cu nr.de înmatriculare BR-04-URI.

– M.C.tin, în vârstă de 60 ani, din Brăila – cu avertisment – pe Bd.Independenței în dreptul imobilului cu nr.269, în calitate de conducător al autovehiculului marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-90-VNT, a blocat intrarea/ieșirea garajului ce aparține imobilului cu nr.269.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.103/2008, privind interzicerea staționării voluntare a autovehiculelor cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și domeniului privat al Municipiului Brăila, a fost sancționată contravențional numita S.C.PICDAFITRANS. S.R.L., cu sediul în Brăila, str.Lanului, reprezentată de Picoș Florin, în calitate de administrator – cu amendă în valoare de 2.500 lei – la data de 10.09.2017, în zona intersecției str.Magaziilor cu str.Lanului a staționat voluntar pe drumul public, în intervalul orar 1719 – 1738, cu ansamblul de autovehicule format din cap tractor marca Scania cu nr.de înmatriculare BR-38-PIC și semiremorca marca Schmitz cu nr.de înmatriculare BR-34-COM.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 300 lei.

    Exemplificăm:

B.A.-G., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Ford cu nr.de înmatriculare       BR-92-AGB pe Bd.Al.I.Cuza  dinspre str.I.L.Caragiale către str.Nicolae Bălcescu şi a staționat în staţia mijloacelor de transport în comun a S.C.Braicar.S.A.

Fardawi  Mohammad, în vârstă de 26 ani, din oraș Însurăței, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Skoda cu nr.de înmatriculare CT-08-ERO pe strada Nicolae Bălcescu dinspre Calea Galaţi către str.Catolică şi a staționat în staţia mijloacelor de transport în comun a S.C. Braicar S.A.

P.M.-D., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 100 lei – pe trotuarul str.1 Decembrie 1918, în dreptul Pieței Halelor, cu sensul de deplasare dinspre str.Griviței către str.Roșiorilor, în calitate de conducător auto al autovehiculului marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-04-ESW a staţionat voluntar pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, privind aruncarea sau depozitarea pe domeniul public, precum și în alte locuri publice a reziduurilor de orice natură, a bunurilor materiale de orice fel ca: utilaje, mijoace auto, tonete, chioșcuri, mese, construcții metalice (degradate, avariate, dezmembrate parțial sau total, cu sau fără numere de înmatriculare), a fost sancționat numitul D.F., în vârstă de 62 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – pe Bd.Al.I.Cuza, în fața imobilului cu nr.309, în calitate de proprietar a depozitat pe domeniul public, în loc neautorizat, autovehiculul parțial dezmembrat, marca Dacia 1310 cu nr.de înmatriculare BR-01-GVI.

 

 

  1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.385/17.01.2017, nr.386/17.01.2017 și a adresei  nr.585/26.01.2017 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor, respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 33 operatori economici şi s-au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale  în valoare de 8.400 lei pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.nr.254/2016 și H.C.L.M.nr.348/2004 după cum urmează:

S.C.Altunimi.S.R.L., S.C.Nicomar.S.R.L. sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru expunerea de produse agroalimentare în vederea vânzării fără a deține un titlu valabil privind permisiunea de ocupare a domeniului public – valoare sancțiuni aplicate 8.000 lei;

–  S.C.Marprod.S.R.L. – sancţionată contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei – valoare sancțiune aplicată 400 lei.

Au fost înștiințați un număr de 32 agenți economici în vederea ridicării avizelor și autorizațiilor de funcționare din Primăria Brăila, conform adresei nr.5742/23.08.2017, Anexa 1, 2, 3 și 4.

In zilele de 08, 09 și 10.09.2017, între orele 2030 – 2300 – 1 polițist local din cadrul Biroului Inspecție Comercială a monitorizat activitatea agenților economici de pe Faleza Dunării.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna septembrie  2017 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

  1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, a efectuat verificări în cazul a 12 lucrări sesizate.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 7 sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R și în cazul unei sesizări au fost încălcate prevederile Legii nr.50/1991R.

– Lucrări clasate – 2;  

Exemplificăm:

– în cazul a două sesizări – s-a trimis spre analiză emiterea Dispoziției Primarului privind construirea de garduri pe domeniul public mai vechi de 3 ani, conform Legii nr.50/1991 R.

– în cazul unei sesizări a fost aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare de 300 lei, conform H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 – pentru schimbarea destinației domeniului public pe Aleea Învățătorilor, Bl.O.2, ap.63, proprietar Grosu Liliana.  

In continuare Poliția Locală Brăila prin compartimentul I.C.A.S. va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

  1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:  

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 10 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 19 sesizări.

– Au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale conform H.C.L.M.nr.54/2016 şi H.C.L.M.nr.5/2003:

Exemplificăm:

– A.A., din Bucureşti, Sector 2, Calea Plevnei – sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 lei, conform H.C.L.M.nr.5/2003 – pentru neefectuarea curăţeniei imobilului pe care îl deține în mun.Brăila, str.Vapoarelor nr.6;

– G.L., din Brăila – sancționată  contravențional cu amendă în valoare de 300 lei, conform H.C.L.M.nr.5/2003 – pentru schimbarea destinaţiei zonei verzi ce aparţine domeniului public;

– S.C.ECO.S.A. cu sediul în Brăila – sancționată  contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, conform H.C.L.M.nr.54/2016 – pentru nemenţinerea în stare salubră a punctelor de colectare ce deservesc Blocurile D.8 şi E.2 situate pe str.Octav Doicescu;

– S.C.ECO.S.A. cu sediul în Brăila – sancționată  contravențional cu amendă în valoare de 1.500 lei, conform H.C.L.M.nr.54/2016 pentru neluarea măsurilor de înlocuire a recipientelor de colectare a deşeurilor ce deserveşte Blocul K, situat pe Calea Galaţi nr.66.

– Acțiuni comune:

Garda de mediu – 1 acțiune;

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituția Arhitectului Șef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 25 de sesizări ale cetăţenilor.

 

  1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

– În ziua de 09.09.2017, cu ocazia desfăşurării la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila a meciului de handbal feminin dintre echipele H.C. DUNĂREA şi C.S.M. BISTRIȚA din cadrul Ligii Naţionale de handbal feminin, etapa II, ediţia 2017-2018, un dispozitiv format din 16 poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de handbal. Nu s-au semnalat incidente.

– În ziua 09.09.2017, cu prilejul Zilei Mondiale de Prim  Ajutor, Crucea Roșie Română – Filiala Brăila a făcut o demonstrație  de Prim Ajutor în caz de cutremur, pe Platoul din Piața Independenței. Un  dispozitiv format din 4 poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata evenimentului. Nu s-au semnalat incidente.   

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *