Poliţia Locală în acţiune

*Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada 28.11 – 05.12.2017

În perioada 28.11 – 05.12.2017, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de  32  sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.060 lei.

 Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

  • pe linia salubrităţii –   7 acţiuni;
  • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului –   8 acţiuni;
  • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat –   3 acţiuni;
  • Pe linia combaterii consumului produselor din tutun

în instituțiile de învățământ                                             –   3 acțiuni;

  • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   2 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila –   4 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.”Seroplant” –   5 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila –   2 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                    –   2 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu D.S.V.S.A. Brăila –   5 acțiuni.

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

  • Primăria Municipiului Brăila –  5 informări;
  • U.P.A.G.L.Brăila           –  4 informări;
  • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –  4 informări;
  • S.P. Brăila –  3 informări;
  • C. ECO S.A. –  2 informări;
  • C.BRAI-CATA.S.R.L. –  2 informări;
  • C. R.E.R ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –  2 informări;
  • Garda de Mediu Brăila –  2 informări.

 

 

  1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi  8  accidente rutiere   dintre care 1 cu victime și 7 fără victime. A fost anunțat imediat Serviciul Poliția Rutieră din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale și I.P.J. Brăila – Serviciul  Investigații Criminale, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 4 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni pe raza municipiului Brăila.

 

  1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

  1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate  11  persoane cu amenzi în valoare de  5.250  lei, conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz).

Exemplificăm:

– S.C.IDEOTRANS.S.R.L. Brăila, str.Timiș nr.168, Camera 1 – cu amendă în valoare de 2500 lei – pentru depozitare reziduuri și materiale de orice natură pe terenul aparținând Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila, DN22B – Km 0+400.

– G.Al.-P., în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat  pe str.G-ral Eremia Grigorescu în spatele Bl.60, depozitând o construcție metalică, pe domeniul public în loc neautorizat.

– S.Gh., în vârstă de 57 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe Bd.Dorobanților lângă Blocul Renel aruncând gunoi menajer pe domeniul public în loc neautorizat.

– C.C., în vârstă de 52 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Decebal sub pod Apollo aruncând o pungă cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

– B.R., în vârstă de 45 ani, din sat/com.Vișani, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Decebal sub pod Apollo aruncând o sacoșă plină cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

     

  1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1000        lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

  1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 900 lei.

Exemplificăm:

– N.L.-T., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat în Piața Independenței proferând injurii și expesii vulagare la adresa Primăriei Municipiului Brăila și Poliției Locale Brăila de natură să lezeze demnitatea și onoarea acestora.

– B.T.,  în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor în dreptul Fântânei Cinetice proferând injurii şi expresii vulgare, provocând indignarea persoanelor aflate în zonă.

         – N.Fl.-G., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Bd.Dorobanților  la intersecție cu str.Școlilor adresând injurii și amenințări cu acte de violență la adresa numitului Petrea Ciprian, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

 

  1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul R., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Aleea Ipotești lîngă Blocul C.2, consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei” și Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

  1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

     – În perioada 28.11 – 05.12.2017, un efectiv de 8 poliţişti locali au asigurat zilnic fluenţa traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M.Murgoci”.

În perioada 28.11 – 03.12.2017, s-a acţionat cu un efectiv total de 11 poliţiști locali, în vederea eliberării și blocării parcării laterale a Palatului Administrativ pentru buna desfășurare a ediției a II-a a Târgului de Iarnă”, eveniment anual dedicat sărbătoririi „Zilei Naționale a României” și a patronului spiritual al municipiului Brăila – „Sfântul Ierarh Nicolae”.

– În data de 30.11.2017, în intervalul orar 0800 – 1300, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţişti locali pentru însoțirea unui transport agabaritic pe traseul: Depou Tramvaie Vidin – str.Mircea Mălăeru – Vadul Ghecetului – Incinta docuri S.C.Hercules.S.A.

În data de 01.12.2017, în intervalul orar 0930 – 1200, s-a acţionat cu un efectiv total de 4 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona Calea Călăraşilor, tronson cuprins între Bd.Independenţei – str.Griviţei, cu ocazia desfăşurării manifestărilor dedicate sărbătoririi „Zilei Naţionale a României”.

În perioada 01 – 02.12.2017, în intervalul orar 1430 – 1700, s-a acţionat cu un efectiv total de 13 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier pe traseele „Paradelor Portului Popular”: Viziru I (Calea Călăraşilor c/c str.Milcov) – Calea  Călăraşilor – Bariera Călăraşilor – Piaţa Independenţei şi str.G.ral Eremia Grigorescu –

Bd.Independenței – Piaţa Independenţei.

În data de 03.12.2017, s-a acţionat în intervalul orar 1500 – 1700, cu un efectiv total de 6 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier pe traseul procesiunii „Călători pe cărările sfinților” ocazionate de aducerea Moaştelor Sf.Ierarh Nicolae: pe traseul Piața Traian – Biserica „Sf.Arhangheli Mihail şi Gavriil” – str.Ana Aslan – Biserica „Sf. Nicolae”.

În data de 04.12.2017, în intervalul orar 0930 – 1230, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier în zona intersecției Calea Călăraşilor cu Bd.Independenţei pentru buna desfășurare a lucrărilor de remediere a a părții carosabile.

 

Pe lângă activităţile preventive poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 18 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.110 lei şi au fost aplicate un număr de 33 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R, după cum urmează:

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 16 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.610 lei şi au fost aplicate un număr de 33 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

S.I., în vârstă de 59 ani, din Galați, str.Oltului nr.7, Bl.F.11, ap.16, jud.Galați – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Chevrolet cu nr.de înmatriculare GL-86-COS pe Calea Călărașilor dinspre Bd.Independenței către str.Griviței şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

L.A., în vârstă de 61 ani, din Galați, str.C.tin Brâncoveanu nr.4, Bl.DL.42, ap.34, jud.Galați – cu amenda în valoare de 290 lei si 2 puncte penalizare – în calitate de conducator auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare GL-10-WYN pe Calea Călărașilor dinspre Bd.Al.I.Cuza către str.Ana Aslan şi a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția Calea Călărașilor cu str.Ana Aslan.

M.C., în vârstă de 67 ani, din Brăila – cu amenda în valoare de 290 lei si 2 puncte penalizare – în calitate de conducator auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-50-MDR pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Danubiului şi a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția Calea Călărașilor cu str.Danubiului.

F.R., în vârstă de 49 ani, din sat Cuza Vodă, Stăncuța, jud.Brăila – cu amenda în valoare de 290 lei si 2 puncte penalizare – în calitate de conducator auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-05-BFO pe Calea Călărașilor dinspre str.Danubiului către str.Rubinelor şi a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția Calea Călărașilor cu str.Danubiului.

B.C., în vârstă de 59 ani, din sat Lacu Sărat, com.Chiscani, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Audi cu nr.de înmatriculare BR-58-BZC, pe Calea Călărașilor dinspre str.Danubiului către str.Rubinelor şi a oprit voluntar la mai puțin de 25 m de trecerea pentru pietoni situată la intersecția Calea Călărașilor cu str.Danubiului.

C.D., în vârstă de 44ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-77-AXM pe Calea Călărașilor dinspre Bd.Al.I.Cuza către str.Ana Aslan şi a oprit voluntar pe colțul intersecției Calea Călărașilor cu str.Ana Aslan.

A.S., în vârstă de 62 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Toyota cu nr.de înmatriculare B-82-ZLY, pe str.Ana Aslan dinspre str.Bastionului către str.Scolilor, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

P.D.tru, în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a staționat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-06-MIT, pe trecerea pentru pietoni situată pe Calea Călărașilor c/c Bd.Independenței.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.191/2013, privind aprobarea modalităţii de gestiune, a Regulamentului şi a Caietului de sarcini ale serviciului de administrare a parcărilor de pe raza Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 500 lei.

Exemplificăm:

G.M., în vârstă de 58 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Calea Călărașilor, în dreptul Bl.D.2, zona nr.4, poziția nr.8, în calitate de conducător al autovehiculului marca Daewoo cu nr.de înmatriculare BR-09-SEN, a utilizat fără a deţine abonament locul de parcare de reşedinţă pentru auto CJ-76-DSV, închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila.

S.Donattella, în vârstă de 57 ani, din Italia, str.Via Giotto nr.36 – cu  avertisment – pe str.Sebeșului, în curtea interioară a Bl.A.30, în calitate de conducător al autovehiculului marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-04-USF, a utilizat fără a deţine abonament locul de parcare de reşedinţă pentru auto BR-18-GXG, închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila.

 

  1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:  

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederile Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.385/17.01.2017, nr.386/17.01.2017 si a adresei nr.585/26.01.2017 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor, respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 58 operatori economici şi s-au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale  în valoare de 5.200 lei pentru nerespectarea prevederilor O.G.nr.99/2000 R ,  H.C.L.M.nr.390/2016, H.C.L.M.nr.254/2016  după cum urmează:

S.C.Repsoft.S.R.L., S.C.Hit Trading.S.R.L. sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.390/2016 – pentru lipsa avizului de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 4000 lei;   

– I.I.Durbaca Rada sancţionată contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru lipsa unui titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sancțiune aplicată 1000 lei;

– S.C.Profi Rom Food.S.R.L. sancţionată contravenţional conform O.G.nr.99/2000 R – pentru  lipsa cursurilor de igienă – valoare sancțiune aplicată 200 lei.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna noiembrie  2017 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

  1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 9 lucrări sesizate și verificări pe zone.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 6  sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.

– Lucrări clasate – 2;

– În cazul unei lucrări se continuă verificările.

In continuare Poliția Locală Brăila prin compartimentul I.C.A.S. va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

  1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:  

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 6 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 2sesizări.

– Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 7000 lei, conform H.C.L.M.nr.5/2003:

Exemplificăm:

– S.C.IDEOTRANS.S.R.L. Brăila, str.Timiș nr.168, Camera 1 – cu amendă în valoare de 2.500 lei – pentru depozitare reziduuri și materiale de orice natură pe terenul aparținând Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila, DN22B – Km 0+400.

– S.C.TELOR INVEST.S.R.L, din Bucureşti, Sector 6, str.Cetatea de Baltă nr.102A – sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei, conform H.C.L.M.nr.5/2003 – pentru depozitarea materialelor de construcţie fără autorizaţie în acest sens, pe domeniu public;

– S.C.TELOR INVEST.S.R.L, din Bucureşti, Sector 6, str.Cetatea de Baltă nr.102A – sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2500 lei – pentru depozitarea deşeurilor bituminoase, moloz şi a altor resturi de materiale, din construcţie pe domeniul public în loc neautorizat.

– A fost aplicată 1 somaţie, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003:

– S.C.TELOR INVEST.S.R.L, din Bucureşti, Sector 6, str.Cetatea de Baltă nr.102A – în vederea ridicării materialelor de construcţii abandonate pe Calea Galaţi vis-a-vis de ultima staţie a mijloacelor de transport în comun (linia 2) şi a deşeurilor bituminoase aruncate pe domeniul public, pe Calea Galaţi vis-a-vis de nr.376.

– Acţiuni comune:

– S.U.P.A.G.L. Brăila – 1 acţiune;

– D.A.S. Brăila – 1 acţiune.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 22 de sesizări ale cetăţenilor. 

 

  1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În ziua de 02 decembrie 2017, Filarmonica„ Lyra – George Cavadia” a organizat la Palatul „Lyra”,  Concertul Simfonic cu ocazia „Zilei Naționale a României”. O patrulă de poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata evenimentului. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În perioada 01 – 10.12.2017, în conformitate cu Programul Manifestărilor Culturale, Artistice, Educaționale și Sportive pe anul 2017, Primăria Municipiului Brăila a organizat cea de-a II-a ediții a „Tărgului de Iarnă”, eveniment dedicat sărbătoririi „ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI” și a Patronului spiritual al Municipiului Brăila „Sfântul Ierarh Nicolae”, desfășurat în parcarea laterală a Primăriei. Poliția Locală Brăila, în zilele de 01 și 02.12.2017, a participat la asigurarea măsurilor de ordine în zona Palatului Administrativ cu un efectiv de 20 de poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Serviciului Circulaţie Rutieră.

– În ziua de 03.12.2017, am participat la asigurarea măsurilor de ordine cu un dispozitiv format din 18 polițiști locali.

– În zilele de 04 și 05.12.2017 am participat la asigurarea măsurilor de ordine cu 10 polițiști locali.

S-a colaborat cu celelalte instituţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, Poliţia Municipiului şi I.J.J. Brăila. Nu au fost semnalate incidente.

         

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *