Criza de medici la Braila

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Braila se confrunta de mai multa vreme cu un deficit de medici specialisti, iar la ultimul concurs de angajare pentru posturi de specialist in medicina de urgenta, nu s-a prezentat niciun candidat, potrivit managerului SJU Braila, medic Delia Rasnoveanu. De asemeni pe data de 19 februarie 2018, spitalul a organizat concurs pentru specialitatea nefrologie, la sectia Hemodializa. A dat concurs doar un medic specialist care a fost admis pe acest post vacant. Din cei 300 de medici care trebuie sa profeseze la Spitalul Judetean de Urgenta, la ora actuala sunt doar 178.  
“Deficitul de medici din Spitalul Judetean este foarte mare. Putem spune o cifra… zeci de medici. La acest moment avem angajati un numar de 178, iar normativul este undeva la 300. Ce-a mai afectata sectie este medicina de urgenta. Acolo este un deficit maxim, am scos posturile la concurs, unde suntem la a treia publicare a lor dar din nefericire nu se prezinta nimeni. La ATI, avem promisiunea la doi tineri ca vor veni sper ca in luna mai, deci cu anestezia terapie intensiva sa zicem ca am depasit, dar ce-a mai afectata este medicina de urgenta, care am inteles ca este o problema nationala la acesta sectie”, a spus managerul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, medic Delia Rasnoveanu.

Pentru a veni sa lucreze la Braila, Consiliul Judetean ofera unui medic specialist un apartament de locuit. Pana in prezent doar doi medici locuiesc cu gazda in Braila, altor 11 li s-au dat cheile pentru a locui la bloc. “Mai avem nevoie de peste 100 de medici, si trebuie sa facem lobii sa ii aducem la Braila, ne-ar multumi si 50. Daca ar veni in prima faza, o sa ajungem acolo unde ne dorim. Este un lucru bun deoarece medicii tineri vin la Braila incercand de fiecare data sa le explicam, sa le dam si anumite conditii de locuit, astfel incat ei sa profeseze la Braila”, a spus presedintele Consiliului Judetean Braila, Chiriac Francisk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *