De luni, 3.758 de elevi din Brăila în examene

3.758 de elevi din Brăila participă de luni 19 martie 2018, la simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat 2018, care se va desfăsura in perioada 19-22 martie.

„Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 19 – 22 martie 2018, la nivel național, simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat 2018. Simularea se adresează elevilor înscriși în clasele a XI-a și a XII-a la începutul anului școlar 2017-2018. La Braila avem 1.836 de elevi din clasa a XI-a si 1.922 din clasa a XII-a. Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev”, a declarat prof. Catalin Canciu, inspector scolar general al I.S.J. Braila.

Simularea probelor scrise se desfășoară după următorul calendar:

  • 19 martie: Limba şi literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a și a XII-a
  • 20 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a și a XII-a
  • 21 martie: proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a și a XII-a
  • 22 martie: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII – a
  • 30 martie: comunicarea rezultatelor

De precizat ca notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *