Vai de asfaltarea noastra

In ziua de 30 august, a aparut pe contul personal al primarului brailei, Marian Dragomir, de pe Facebook, dupa sedinta CLM, o informare de semnare a contractului, adresata cetatenilor brailei si nu numai „pentru ASFALTAREA strazilor din Calarasi IV, Viziru, Radu Negru si Buzaului. Termen 12 luni”.

O fi bine, o fi rau! Nu stim. Stim doar ca valoarea totala a contractului este de 2.580.000 euro. Cam multi „euroi” pentru o „pojghita” de asfalt! Acum nu stim, daca moneda europeana este venita de la guvern, sau a fost implementat f’-un program de reabilitare a ulitelor. Zic si eu, sa nu zica toata lumea ca sunt bani din taxe si impozite. Am observat ca termenul final din contract este de un an de zile. Intreb; Oare se lucreaza si iarna atunci cand timp de o luna sau doua luni, zapada v-a acapara Braila si va pune stapanire pe strazile in lucru? Intreb si eu.

Sa revenim la strazi. Ne bucuram ca niste copii cand vedem ca pe undeva in orasul de la Dunare se intampla ceva, se construieste ceva sau ne vin investitorii sa ne de-a noua de lucru, cu un salariu minim pe economie iar „grosul” sa il ia ei. ne bucuram ca niste copii cand vedem ca vestita „groapa a Marianelor” de la Scolii colt cu Rosiori a fost astupata. Ne bucuram ca unele strazi principale zice-se au fost asfaltate, numai ca ele au fost peticite (numai un exemplu – a se vedea strada Rahova intre Republicii si Garii). Vorba textierului din cantec, „Valuri, valuri/Se sparg de maluri”.

Vestita strada Rosiorilor! Vestita este in toata Romania, deoarece „groapa Marianelor” astupata pe timp de ploaie de angajatii lui Gropeneanu, a vazut-o toata lumea. La patru luni de la „ras” strada a fost asfaltata, numai ca gurile de canalizare au ranas acolo unde au fost. De la Scolilor spre strada Ghioceilor, spre Piata Concordia, asfaltatorii, nu au mai ridicat si capacele de la vechiul nivel. Autoturismele aflate in mers, fac slalom ca pe partia de schi, iar daca dai intr-o groapa fara sa vrei, atunci toata tablaraia si bucsele autoturismelor zornaie „a paguba”. Locatarii care stau in zona, in primele zile au mers in inspectie sa memoreze pozitia canalizarilor, adancimea si diametru, chiar daca vine acasa pe timp de zi sau noapte. Si nu sunt multe vreo zece, mai ales ca la intersectia cu strada Primaverii sunt doua guri de canalizare una langa alta si nu stii pe care sa o ocolesti.

1 2 3 4 5 6 7

 

Pe Tineretului, strada paralela cu Rosiorilor, de o saptamana s-a asfaltat. Frumos gest, frumos arata. Numai ca aici, ca sa rezolve problema gurilor de canalizare, au trecut cu asfaltul si peste capacele de canalizare. Ce mai… totul uniform. Unii carcotasi vor zice. Da ce… nu e bine nici cand le lasa si nu le inalta, nu e bine nici cand le asfalteaza! Iata ca aproape de intersectia cu Bulevardul Dorobantilor, din cauza „clampanelii capacului” asfaltul s-a imprastiat si a iesit in toata splendoarea capacul. De asemeni si pe la mijlocul strazii, in zona chioscului Magura, alt capac „clampanitor” astupat incepe sa iasa la iveala. Sa nu mai spuna domnul Gropeneanu, ca nu ne-am prins cat asfalt s-a intins pe Tineretului si cati bani s-au incasat. Cu siguranta ca la anul, in 2019, din cauza ploilor si a zapezii gropile se vor sapa iar domnul Gropeneanu sau poate acelas Tancrad v-a asfalta pe alti bani din buzunarele noastre.

20180829_183800 A B C 20180829_182907

Cam asta este cu marea asfaltare si marea bataie de joc. Acestea au fost doar doua strazi ale municipiului Braila, dar celelalte? Vidinu? Brailita? Strada Sandu Aldea si cate si mai cate… Bine ca ne laudam si semnam contracte de asfaltari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *