Poșta Română a devenit agent electoral PSD

Cu o săptămână înainte de scrutinul pentru alegerile europarlamentare,  pensionarii din Brăila primesc, pe lângă pensie, și materiale electorale ale Partidului Social Democrat. Poștașii devin extrem de încurcați dacă cineva îi întreabă în baza cărui contract fac servicii pentru PSD, iar situația de la Brăila nu este singulară în țară.

Poșta Română, o instituție a statului român, a devenit agent electoral PSD. O instituție de stat, plătită din banii micilor întreprinzători, a marilor companii, a medicilor, avocaților, profesorilor, a oamenilor de rând care muncesc, se erijează în distribuitor de materiale de propagandă  pentru partidul aflat la putere, în plină campanie electorală. Mii de poștași sunt obligați, indiferent de opțiunea personală, să răspândească mesajul PSD. Mulți dintre ei sunt revoltați de faptul că pe lângă distribuția ilegală, trebuie să convingă verbal alegătorii să voteze cu PSD. O disperare a partidului de guvernământ, o ilegalitate, care s-a transformat într-un abuz cras față de propriul electorat. O să facem demersuri să vedem dacă există sau nu un contract care să permită ca Poșta Română să facă acest serviciu pentru PSD”, a atenționat Vasile Varga, deputat de Brăila din partea PNL.

Între Poșta Română și PSD a fost semnat un contract, în data de 27 martie 2019, care era valabil până la data de 19 aprilie 2019. Ca mai toate găselnițele electorale, această mișcare în strategia electorală pesedistă a fost gândită încă înainte de începerea campaniei. Sindicatul Lucrătorilor Poştali a semnat acest protocol de colaborare cu PSD, dar din document reiese că viitorul Poştei, precum şi salariile angajaţilor, depind de guvern şi de aceea ar fi fost justificată semnarea unei astfel de înțelegeri cu PSD. Este de presupus că, desi protocolul a expirat, poștașii sunt șantajați să faacă serviccii pentru PSD, sub amenințarea că-și vor pierde locurile de muncă. ”Este un șantaj ordinar și o armă pe care PSD o folosește împotriva salariaților din sistemul public! PSD șantajează medicii și profesorii să meargă la miting, îi șantajează pe funcționarii publici, ia elevii de la școală să-l aplaude pe Liviu Dragnea! Un partid care folosește instituțiile statului după bunul plac, batjocorind inteligența și bunul simț al românilor, trebuie să fie sancționat la urne!”, a mai spus deputatul Vasile Varga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *