Ultima zi de inscriere la Festivalul de stiinte pentru copii – Braila 2019. Vezi cand este

Sambata, 21 septembrie 2019, la Colegiul National „Nicolae Balcescu” are loc festivalul „Braila Science Festival-2019”. Anul acesta este prima editie de educatie stiintifica alternativa pentru copii de acest format din zona noastra.

Festivalul de stiinte pentru copii, adresat si prezentat de elevi are nevoie de voluntari care trebuie sa se inscrie pana pe data de 3 septembrie 2019 (n.r. data poate fi prelungita). Din spusele initiatorului acestui festival Cezar Barbu, fost elev al Colegiului Balcescu „cel mai mult avem nevoie de experimentatori elevi de liceu”.

„Crezi ca stiintele sunt anoste si abstracte? Crezi ca intelegerea lumii care te inconjoara este rezervata unor oameni selecti? Crezi ca a intelege biologia, chimia, fizica, robotica si alte domenii este inutil, chiar imposibil? Atunci vino sa iti demonstram contrariul la Braila Science Festival, primul festival de stiinte din orasul nostru! Cu mic, cu mare, va asteptam sa descoperiti fenomene stiintifice nebanuite care va insotesc la tot pasul, prezentate in mod interactiv si distractiv de catre profesorii, studentii si elevii voluntari. Suntem siguri ca veti pleca acasa cu spirit explorator si entuziasm! Unde? La Colegiul National Nicolae Balcescu, Braila Cand? 21 septembrie, intre orele 11-17 De ce? Pentru ca materia scolara ti se pare prea teoretica si vrei sa vezi cum poti sa o aplici in viata reala. Nu uita sa aduci cu tine cativa prieteni si multa curiozitate!”, a declarat initiatorul festivalului de stiinte, Ceazar Barbu.

Voluntarii sunt impartiti in urmatoarele roluri: sponsorizare, publicitate, logistica si experimentatori. Descriere roluri:

1. Voluntarii de la sponsorizare se vor ocupa de cautari sponsori pentru festival.
2. Voluntarii de la publicitate se vor ocupa de materialele promotionale, promovarea festivalului online si in oras, feedback.
3. Voluntarii de la logistica se vor ocupa de logistica inainte festivalului (asigurare materiale necesare) si in ziua evenimentului (instalare ateliere, crowd management).
4. Voluntari fotografi si/sau video pe durata festivalului.
5. Voluntarii experimentatori vor efectua unul sau mai multe experimente (idei proprii de experimente sau din lista organizatorilor, implementate de voluntar) in cadrul unui singur atelier (matematica, fizica, chimie, biologie, geografie, informatica, robotica).

Reguli:
1. Voluntarii pot alege sa faca experimente in cadrul unui singur atelier pe durata evenimentului.
2. Voluntarii de la logistica/fotograf nu pot fi si experimentatori deorece au un alt rol in timpul evenimentului.
3. Voluntarii se pot inscrie la publicitate/sponsorizare si sa fie experimentatori in ziua evenimentului.
4. Voluntarii de la logistica, experimentarori si fotografi trebuie sa fie disponibili in data de 21 Septembrie intre orele 9-18.
5. In saptamana premergatoare evenimentul va avea loc o sesiune de training (data stabilita ulterior).

Atelierele vor fi coordonate de profesori si mentori (fosti elevi, actualmente studenti sau profesionisti). Comunicarea in timpul evenimentului va avea loc prin intermediul grupului de Facebook Braila Science Festival – https://www.facebook.com/groups/360320304906883/ si prin e-mail.

Inainte sa incepeti sa va inscrieti, dati request pentru ca sa fiti adaugati in grup! Dupa ce v-ati inscris si v-ati format grupa, va puteti adauga experimentele aici:
http://bit.ly/2ZtUFE0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *