Elevii au dreptul la decontarea navetei! Ce se întâmplă de fapt?

Consiliul Județean al Elevilor Brăila, unica structură de reprezentare a elevilor din județul și municipiul Brăila, atrage atenția asupra unei probleme care poate pune în pericol accesul la educație al elevilor: decontul navetei.

Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, elevii au dreptul de a li se deconta naveta integral, măsură ce are drept scop facilitarea accesului elevilor la educație. Însă, din păcate, realitatea este alta. Majoritatea elevilor nu beneficiază de această măsură deloc, sau, dacă beneficiază, nu beneficiază în mod integral.

Din acest motiv, Consiliul Județean al Elevilor Brăila lansează formularul „Tu ți-ai primit banii pe transport?”, adresat elevilor navetiști din județul și municipiul Brăila, pentru a crea o statistică referitoare la măsura în care se acordă decontul transportului pentru elevii navetiști din județul Brăila.

„Prin acest demers, ne dorim să realizăm o radiografie a situației actuale în ceea ce privește decontarea navetei elevilor, pentru a ne putea creiona obiectivele strategice viitoare pornind de la status quo.”, a declarat Rareș Voicu, Președintele Consiliului Județean al Elevilor Brăila.

Formularul poate fi accesat la următorul link: https://bit.ly/38k2fWF

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *