Ofrande pascale oferite forțelor de ordine aflate la datorie în noaptea de Înviere

Paștile din acest an vor însemna, pentru prima dată în istorie, slujbe cu bisericile închise și oameni la casele lor, dar creștinii ortodocși sunt îndemnați ca la miezul nopții, în timp ce clopotele răsună la toate bisericile unde se săvârșește slujba Învierii, să iasă la ferestre şi balcoane cu candele aprinse.

Si de această dată Arhiepiscopia „Dunării de Jos” este foarte aproape, cu recunoștință, de toți cei care asigură liniștea pe străzi cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului.

„În acest sens, îndemnăm încă o dată credincioșii să respecte normele sanitare impuse de autorități pentru a evita orice posibilă contaminare. Forțele de ordine aflate la datorie, după Sfânta Liturghie din noaptea Înveirii, sunt așteptate la așezămintele și cantinele sociale stabilite, pentru a servi din tradiționalele ofrande pascale.

În Brăila sunt aşteptaţi la cantina „Sfântul Cuvios Casian“, cantina parohiei „Nașterea Domnului“ (catedrala din Barieră) și cantina parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva“, din Piața Concordia.

În Galați sunt aşteptaţi la cantina Centrului Eparhial, cantina parohiei „Înalțarea Domnului“, cantina parohiei „Sfântul Ierarh Spiridon“ și cantina parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva“, se precizează in comunicatul de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *