Lucru prost, de mântuială se numește… cârpăceală

Ca să nu strice tradiția locală cei de la CUP “Dunărea” SA Brăila, pe unde văd covor asfaltic cald și proaspăt turnat hop și ei cu o lucrare cât de mică… o gropiță,  așa ca să strice “Feng Shui-ul” și aspectul proaspetei lucrări. Ce dacă avem câteva petece pe ici colo? Lucru făcut prost, de mântuială se numește cârpăceală. Cum mama-măsi… chiar după turnarea covorului asfaltic se găsește așa din senin să se spargă câte o țeavă de apă potabilă sau să se înfunde canalizarea? Nu pot să înțeleg! Oare când lucrarea era în toi, nu se putea face și această remediere? La bordură, la trotuar, la capacele de pe mijlocul străzilor, la apă, la scurgeri… sunt doar câteva exemple.

Iată că un cititor al cotidianului “Cronica de Brăila”, ne-a semnalat astăzi, 30 aprilie 2020, despre câțiva muncitori de la CUP “Dunărea” care sapă la sensul giratoriu din fața Liceului “Progresul” din cartierul Vidin. Precizăm că de mai bine de jumătate de an, la podul din cartierul Brăilița și până la capătul traseului 2, strada Galați a fost în reabilitare.

“Cum este posibil ca după ce se asfaltează și se termină lucrarea… să se sape? Oare la ei acasă fac la fel? Dumneavoastră acasă prima dată puneți flisele și după aia spargeți peretele să puneti țeava sau cablu de lumină? Este aiurea! Normal ar fi ca să își facă treaba și după aceia să toarne asfaltul în 2, 3, 9 straturi. Cei de la “Apa” sau CUP Dunărea cum s-o fi numind, nu știau că au de făcut o lucrare? Prea de fiecare dată când în oraș se asfaltează trebuie sa fie câte o țeavă spartă. Să nu vă amintesc de marea lucrare de pe Griviței. Asta este la noi la Brăila. Primăria sau cel care se ocupa de lucrările din oraș nu are nimic de spus? Primarul nu vede cum se lucrează? D-aia după un an la altul, gropile sunt aceleași. Cine plătește? Tot noi, noi plătim ca proștii”, ne-a spus C.R. cititorul nostru care ne-a semnalat și a pozat cazul.

Că este cu supărare sau fară supărare, că deranjează pe unii care nici măcar nu își mișcă “șezutul” de la birou din fața calculatorului… iată asta este realitatea. Bătaia de joc a unor lucrări de mare anvergură făcute la Brăila pe mulți bani s-a văzut și pe strada Grivița și pe Bulevardul Dorobanți și …

69

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *