Boboc candidat la C.J. și lansarea candidaților alianței PNL – Brăila Nouă

CătălinBoboc, fostul prefect al județuluiBrăila,  și-a depus luni, 17 august 2020, candidatura la președinția Consiliului Județean Brăila, din partea PNL, zi în care a avut loc și evenimentul oficial de lansare a candidaților alianței PNL – Brăila Nouă.
Astfel, într-un cadru  organizat, pe o scenă amenajată în fața fostei Mori Violatos, de pe Faleza Dunării, cei doi candidați, respectiv Lucian Căprariu, pentru funcția de primar al Municipiului Brăila și CătălinBoboc, pentru președinția Consiliului Județean Brăila, și-au prezentat obiectivele pentru viitorul mandat, în prezența colegilor de partid, ai alianței Brăila Nouă, dar și a ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.
După ce a trecut în revistă sloganul de campanie, „Mândri din nou de Brăila noastră” și a mulțumit celor care îl susțin și cred că #se poate, Cătălin Boboc a vorbit despre planul său de redresare economică a județului, mizând pe 3 mari piloni de susținere: Brăila CIVILIZATĂ, Brăila ACTIVĂ și Brăila PENTRU TINERI.
„Mult prea mult timp, județul nostru a fost secat de șansele lui de dezvoltare economică care să valorifice potențialul formidabil al acestor oameni de aici, oameni profesioniști și calificați, dar care, fără un trai decent, și-au căutat recunoașterea în alte țări.
Din cauza sărăciei și puținelor locuri de muncă și acelea plătite cu minumul pe economie. Și asta se poate vedea în cele mai recente statistici oficiale, privind câștigul salarial mediu net, din luna mai a acestui an, care la Brăila era de 2.670 lei net, ceeace clasează județul nostru pe locul 24 la nivel național. Chiar și după județe ca Ialomița, Călărași și Tulcea!
Este Trist, Foarte trist!Cum este posibil ca un județ atât de bogat ca Brăila, să ajungă, în secolul 21, în topul celor mai sărace, dar și îmbătrânite județe din România?! Cum este posibil ca județul Brăila să fie codaș chiar și la absorția de fonduri europene? Știți prea bine faptul că Brăila ocupă penultimul loc la nivel național cu doar 54 de proiecte finanțate în exercițiul 2014-2020, în valoare totală de 409 milioane de lei! 409! Ei bine, împreună, vreau să schimbăm aceste lucruri! Haideți să facem din nou Brăila ACTIVĂ, Brăila CIVILIZATĂ și Brăila TINERILOR! Un județ în care sănătatea să fie pe primul loc, un județ în care ne dorim să construim un spital de pediatrie, dar și unul în care să existe și programe de analize medicale pentru vârstnici și în care vor putea fi tratați toți bolnavii, în condiții decente. Un județ în care trebuie să existe un heliport pentru intervențiile SMURD, autorizat pentru orice oră din zi sau din noapte. Un județ în care ne dorim o îmbunătățire a serviciilor sociale destinate bătrânilor, copiilor și persoanelor cu dizabilități, dar și un județ cu drumuri sigure, cu apă potabilă în tot județul. Un județ cu baze sportive reabilitate, dar și cu noi centre sportive, un județ din care nu trebuie să lipsească nici evenimentele destinate tinerilor (sportive, festivaluri de film, muzica sau street food). Un județ în care ne dorim o dezvoltare a sistemului educațional profesional. Un județ în care toate școlile să fie sigure și moderne, dar și unul în care ne dorim să funcționeze
programul “masa caldă în școli” pentru elevi, dar și programul “școala după școală”. Un județ, unde, de asemenea, vedem necesară și dezvoltarea învățământului universitar, astfel încât să fie atractiv pentru tineri, cu un campus universitar, dar și burse și facilități pentru studenții care aleg să studieze în Brăila. Un județ în care ne dorim să înființăm un parc industrial, în contextul transformării Brăilei într-un hub rutier-feroviar-naval, oferind condiții stimulative din punct de vedere logistic, fiscal și al infrastructurii” , a declarat CătălinBoboc, candidatul din partea PNL, la președinția Consiliului Județean Brăila, acesta precizând totodată, că are în vedere și măsuri de sprijin pentru agricultori, dar și investiții pentru dezvoltarea mobilității în mediul rural și urban.

boboc1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *