Ziua Eroilor la Brăila

La Praznicul Înălţării Domnului, ca şi în anii precedenţi, eroii neamului vor fi pomeniţi de slujitorii Bisericii după Sfânta Liturghie, la Parastas, în Catedrala din municipiul Brăila, în toate bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele închinate acestora din Eparhia Dunării de Jos.

În oraşele Însurăţei, Ianca şi Făurei, după Sfânta Liturghie, vor fi organizate procesiuni închinate eroilor neamului românesc.

La ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe din Eparhia Dunării de Jos vor fi trase în semn de recunoştinţă şi de cinstire a memoriei eroilor neamului.

În cadrul respectivelor slujbe de pomenire, vor fi citite atât numele eroilor care provin din respectivele comunităţi, cât şi numele eroilor români care provin  din alte zone ale ţării, dar care sunt înmormântaţi în cimitirele din parohie sau în cimitirele mănăstireşti.

La Brăilaprocesiunea dedicată eroilor patriei va începe la ora 17:00, punctul de plecare constituindu-l zona de intrare în Cimitirul Municipal „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“.

Procesiunea se va încheia la mormintele ostaşilor români căzuţi în cele două războaie mondiale, din respectivul cimitir brăilean, unde va avea loc slujba de pomenire şi vor fi susţinute alocuţiunile despre semnificaţia acestei zile.

La manifestarea din municipiul Brăila închinată eroilor neamului va participa şi chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care va oficia, alături de slujitori de la parohiile din municipiu şi judet, slujbele de pomenire şi va adresa celor prezenţi cuvânt de folos duhovnicesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *