Ansamblul vocal bărbătesc „La lină fântână”, din Ciocile în spectacol cu Fuego

Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila, au organizat în data de 14 decembrie 2021, începând cu ora 16:00,  la Casa Tineretului, evenimentul cultural Se-ntorc colindele acasă! (dublu concert) desfășurat sub egida Concert de colinde, ediția 2021, prin care și-au propus să aducă în sufletul participanților, magia sărbătorilor de iarnă și emoția  Crăciunului.

Spectacolul s-a desfăşurat într-o atmosferă de sărbătoare, de linişte şi căldură sufletească, iar decorul a fost în acelaşi spirit, cu brazi îmbrăcați în straie de sărbătoare şi frumos luminaţi, cu coșuri de mere și covrigi, și tradiționalele  flori de Crăciun.

Concertul de colinde a început in jurul orei 16.00, în prezenţa a peste 200 de spectatori, care au venit să asculte colinde și cântece tradiţionale interpretate de invitații speciali, Ansamblul vocal bărbătesc La lină fântână, din localitatea Ciocile, jud. Brăila și artistul Fuego (Paul Surugiu), cel care a încântat audienţa cu versurile şi ritmurile emoţionante ale colindelor româneşti, printre care: Impodobeste mama bradul!,  Galbena gutuie, Glas de colindă, Stai cu mine de Crăciun!, Ce bucurie ar fi!, Craciunul este doar acasă!,  Colindă pentru părinți, cântate cu emoţie şi cu bucurie şi primite cu mii de aplauze din partea publicului, care l-a acompaniat la cele mai cunoscute refrenuri.

Artistul a emoţionat publicul şi a adus mulţumiri mentorilor săi, Grigore Vieru și George Grigoriu, despre care a povestit cum i-a cunoscut şi cum au contribuit aceștia la formarea carierei sale de artist.

Concertul Se-ntorc colindele acasă, o reverie, o feerie a sărbătorii și un prilej de a ne reîncărca bateriile și de a reasculta cântece de suflet, pline de emoție, de bucurie, pozitivitate și ritm, face parte din turneul național de colinde susținute de artist si acompaniat de band-ul său, aproape în toată țara, până după sărbători, de pe 10 pe 27 decembrie, în multe orașe ale României.

„Într-adevăr, bucuriile se vor întoarce acasă, adunate toate în cântecele mele de sărbători. Vreau să ne amintim de cum era cândva, de ce înseamnă această perioadă pentru noi, românii, de dragostea anotimpul plin de mister, de bucuria primelor zăpezi și de părinții noștri, care ne așteaptă acasă și la care ne reîntoarcem mereu. Îmi doresc să ne bucurăm cu toții, timp de două ore, prin cântece, de minunile perioadei, de frumusețea unor mesaje simple, dar pline de pozitivism. De fapt, pentru mine, acesta-i Crăciunul, bună dispoziție, sentimente curate, reale, alături de oameni dragi. Vă aștept cu tot dragul să împărțim împreună lumina fericirii!” (Paul Surugiu-Fuego).

Spectacolul s-a desfăşurat cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi in condiţii de siguranţă sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *