Soferi sub influența alcoolului și drogați pe șoselele brăilei

  • Plasat sub control judiciar pentru conducerea sub influența alcoolului și fără permis

 

Având în vedere depistarea polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Făurei, din noaptea de 13 septembrie 2022, când în jurul orei 00:50, au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din satul Zăvoaia, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 211, în localitatea Dudești, iar la testarea aparatul etilotest, a rezultat faptul că avea o îmbibație alcoolică de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, au fost luate următoarele măsuri:

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii au reținut bărbatul în cauză pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar la data de 14 septembrie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei a dispus măsura controlului judiciar față de acesta, pentru o perioadă de 60 de zile.

  • Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului

Azi noapte, 15 septembrie a.c., în jurul orei 01:15, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic, un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 212, pe raza localității Tichilești.

 

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că autoturismul condus are înmatricularea suspendată din data de 02.09.2021, motiv pentru care șoferul a fost sancționat contravențional pentru neperfectarea documentelor în termenul legal de 90 de zile conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 1.305 lei și reținerea certificatului de înmatriculare.

Astfel, pe numele său a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

  • Substanțe interzise descoperite de polițiști

 

Azi-noapte, 15 septembrie a.c., în jurul orei 01:15, polițisti din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Brăila  în timp ce conducea un autovehicul pe strada 13 septembrie 1844 din municipiu.

Șoferul autovehicului a fost testat de polițiștii cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma controlul autovehicului, în habitaclu, polițiștii au descoperit și ridicat substanțe de culoare alb/transparent în formă solidă (de tip crystal), iar cei patru tineri identificați în autoturism au fost conduși la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.465 de lei pentru abaterile constatate, respectiv pentru faptul că a consumat alcool, nu a purtat centura de siguranță și nu a avut asupra sa documentele prevăzute de lege, totodată fiind luată și măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *