ACȚIUNE DE VERIFICARE A TRANSPORTURILOR DE ANIMALE          

 

În perioada 22-31.05.2023 a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor împreună cu un medic veterinar, au desfășurat pe raza județului Brăila, o acțiune de verificare în trafic a autovehiculelor, având ca scop depistarea, verificarea, descurajarea și după caz, sancționarea transporturilor clandestine, ilegale sau frauduloase de animale, precum și identificarea oricăror fapte ce ar putea avea incidență în legislația națională privind cruzimile și relele tratamente îndreptate împotriva animalelor.

În urma acestei acțiuni au fost controlate în trafic 52 de vehicule de transport marfă și 20 autoturisme.

În urma activităților, au fost constatate trei contravenții după cum urmează:

Polițiștii au oprit în trafic un tânăr în vârstă de 30 de ani, din județul Tulcea, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta 120 de miei fără a deține documentele prevăzute de legislația sanitar-veterinară.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei conform prevederior H.G. 984/2005.

 

De asemenea, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din județul Constanța, în timp ce conducea un autovehicul pe DE584, pe raza localității Viziru, ce transporta 1.370 de boboci de rață, fără a deține documentele prevăzute de legislația sanitar-veterinară.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 720 de lei conform prevederior H.G. 984/2005.

 

De asemenea, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din județul Buzău, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 2B, pe raza localității Urleasca, ce transporta două bovine, fără a deține autorizație sanitar-veterinară. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei conform prevederior H.G. 984/2005.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *