Vreme caniculară până pe 16 iulie la Brăila

ANM a transmis astăzi 3 iulie 2023, o atenționare meteo de Cod Galben pentru județul Brăila si alte 12 județe din țară până la ora 21.00, de instabilitate atmosferică in Carpații Orientali și de Curbură, în sudul Moldovei, nordul Munteniei și în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

De asemeni vremea până pe 16 iulie va fi caniculară

Tendința va fi de încălzire în primele zile ale intervalului, astfel că mai ales în 5 și 6 iulie, în zona de câmpie va fi caniculă, media temperaturii maxime la nivelul întregii regiuni urmând să atingă 33…34 de grade.

Se va răcori în perioada 7 – 10 iulie, când sunt estimate valori în general apropiate de normele climatologice, la o medie în jurul a 30 de grade, însă spre finalul intervalului (după 13 iulie) se va reveni la 33…34 de grade. La nivel regional, media temperaturilor minime nu va avea variații semnificative de la o noapte la alta și se va situa între 16 și 18 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână și în special spre finalul acesteia (perioada 7 – 9 iulie), când aversele vor fi pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ.

În a doua săptămână, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *