Intervențiile pompierilor brăileni

În perioada 11.08.2023, ora 07.00 – 16.08.2023, ora 07.00, subunitățile inspectoratului au intervenit pentru gestionarea a 68 situații de urgență, dintre care șapte pentru stingerea incendiilor, o asigurare zonă în urma producerii unor accidente rutiere, o degajare copac căzut în municipiu, o salvare animal din mediu ostil vieții, o deblocare ușă locuință în municipiul Brăila, două intervenții ale echipei de scafandrii și 55 intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În perioada menționată s-a intervenit pentru limitarea și lichidarea a șase incendii de vegetație uscată și gunoi menajerîn localitățile Brăila (două incendii), Valea Cânepii, Șutești, Comăneasca și Vădeni. A ars vegetație uscată pe o suprafață totală de cca. 3,5 ha. și 1500 kg gunoi menajer. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiilor a fost focul în spații deschise lăsat nesupravegheat.

Duminică, 13.08.2023, la ora 09.30, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu douăautospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Vădeni. A ars o toaletă de curte construită din lemn și cca. 2 ml. gard din lemn. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost depozitarea cenușei și jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

 

Sâmbătă, 12.08.2023, la ora 08.50, un echipaj din cadrul  Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila a intervenit pentru salvareaunei pisici blocată în acoperișul halei din Piața Mare din municipiul Brăila.

 

Echipajul de scafandrii din cadrul Formațiunii de Protecție Civilă a inspectoratului au intervenit pentru căutarea a două persoane în Fluviul Dunărea în localitatea Mahmudia, județul Tulcea și în Râul Siret în localitatea Cosmești, județul Galați. Cele două persoane au fost găsite și preluate de Serviciile de Medicină Legală din cele două județe.

 

Un echipaj din cadrul Gărzii de intervenție Ianca, în cooperare cu un echipaj al SAJ Brăila, au intervenit pentru asigurarea zonei și asistență medicală la un accident rutier produs pe raza localității Mihail Kogălniceanu, comuna Șuțești.În urma accidentului a rezultat o victimă, conștientă, care a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Clinic de Urgență Brăila.

 

 

        Pentru modul de comportare în diferite situații de urgență puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *