ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA CETĂȚEANULUI

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!

Ieri, 12 decembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 12 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 47 de evenimente, 41 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 21.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 5 permise de conducere și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

Pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Ieri dimineață, 12 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila au efectuat două percheziții la domiciliile a doi bărbați, de 38 și 45 de ani, din comuna Traian, respectiv municipiul Brăila.

În urma activităților desfășurate, la domiciliul bărbatului din comuna Traian, a fost descoperită cantitatea de 22 de kg de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2 și F3, în valoare de aproximativ 2.200 de lei.

La domiciliul celuilalt bărbat din municipiul Brăila a fost descoperită cantitatea de 5 kg de articole pirotehnice, din categoria F2, în valoare de aproximativ 500 de lei.

Bunurile găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, pe numele celor doi bărbați fiind întocmite dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În continuare polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru a fi cât mai aproape de cetățeni și pentru a asigura un climat optim de siguranță pentru aceștia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *