Marele premiu internațional acordat artistului plastic – ȘTEF

Centrul de Creație Iași în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” au organizat a 33-a Expoziție internațională de pictură naivă în Sala Pașilor Pierduți.

Anul acesta a fost o expoziție internațională la care au participat pe lângă cei mai talentați pictori naivi din: Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița – Năsăud, București, Caraș -Severin, Iași, Ilfov, Galați, Vaslui, Brazilia, Cuba și SUA.
Pe simeze au fost expuse 90 de lucrări, iar din partea Brăilei au fost invitați Adina Ștefanescu – Bobu,
Ruxanda Ciupercă – Ruxy și Dumitru Ștefănescu-ȘTEF, care au expus câte 3 lucrări fiecare.
Expoziția a fost vernisată de către etnolog Ioana Repciuc, cercetător științific la Departamentul de Etnologie din cadrul Institutului de Filologie Română „Alexandru Philipide” al Academiei Române, Filiala Iași.
Marele premiu internațional a fost acordat artistului plastic brăilean Dumitru Ștefănescu-ȘTEF cu lucrarea „Tradiții la Ruginoasa”.
La redacție ȘTEF a declarat: ” Mă simt fericit și onorat pentru premiul acordat,premiu ce îl dedic brăilenilor iubitori de artă. Lucrarea premiată este o tradiție care se desfășoară anual în ajunul Crăciunului între locuitorii satului Ruginoasa de la deal cu cei din vale.
Bătălia se dă în centrul satului pentru alungarea spiritelor rele. După bătălie cei învinși sunt alungați cu bătăi de măciuci în pământ,apoi trec la petrecere. Este un dar primit în ajunul sărbătorilor Pascale. Sărbători minunate și Paște fericit !”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *