Prima zi de școală după vacanța de Paște

De astăzi, 8 mai 2024, elevii si preșcolari au revenit în clase după o binemeritată vacanță de primăvară. Acesta este al cincilea modul scolar care cuprinde perioada 8 mai 2024 – 21 iunie 2024, după care urmează vacanța mare, până pe 9 septembrie.

Majoritatea elevilor intră în vacanța de vară pe 21 iunie, însă fac excepție cei din clasa a VIII-a, care încheie cursurile pe 14 iunie, și cei din clasa a XII-a, care finalizează anul școlar pe 7 iunie.

 

Până la vacanţa de vară urmează o serie de examene importante. Elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine o serie de evaluări în luna mai, testări organizate pentru a surprinde stadiul de pregătire al fiecărui elev, evoluția lui, dacă şi unde sunt probleme la nivel de şcoală sau de clasă. Evaluările naţionale de la aceste clase ar urma să aibă loc între 13 și 29 mai, potrivit calendarului propus de Ministerul Educației. Primii testați vor fi elevii de clasa a II-a. Aceștia vor susține pe 13 și 14 mai evaluarea la Limba română, scris și citit, iar la Matematică şi Ştiinţe ale naturii pe 16 mai.

De asemenea, evaluarea națională de la finalul clasei a VIII-a se desfășoară în perioada 25 – 28 iunie. Pentru absolvenții de liceu, examenul de bacalaureat este programat între 17 iunie și 5 iulie. Probele scrise încep 1 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *