Ruşii-Lipovenii din Pisc, au sărbătorit Revelionul

Sărbătoare mare şi petrecere pe măsură pentru ucrainenii care trăiesc în cartierul Pisc din municipiul Brăila. Aceştia au petrecut în noaptea de miercuri spre joi cu ocazia Revelionului pe rit vechi, iar dacă anii trecuţi se organizau la sediul comunitătii sau doar petreceri în familie, anul acesta lucrurile s-au schimbat.

Fenia Jipa Rubanov, preşedintele comunităţii, au adunat alături câteva zeci de familii şi au organizat Revelionul la restaurantul „Grand Hotel Orient Expres”. „Anul acesta am avut sponsori buni şi am reuşit să organizăm petrecerea la restaurant. Pe această cale le mulţumim din suflet. Nu pot să vă spun de ce nu am organizat Revelionul ca de fiecare dată in sediul nostru din cartierul Pisc, dar sper ca oamenii să se simtă bine şi aici”, a declarat preşedinta comunităţii. Muzica şi distracţia au făcut ca cei mai mulţi membri ai comunităţii ruşilor-lipoveni să păstreze şi să promoveze cultura, obiceiurile şi muzica lor, ducând astfel mai departe o tradiţie seculară.
De asemeni „sarea şi piperul” petrecerii, invitaţii speciali, dar se pare şi „sponsorii” evenimentului, au fost parlamentarii brăileni, deputaţii: Mariana Nistor, Dragomir Marian si Petrea Dorin Silviu, care alături de oamenii comunităţii au petrecut cateva ore şi s-au simţit de minune.

„In această seară minunată sunt alături de Comunitatea rusilor lipoveni la Revelion. Le doresc multă sănătate şi un an mai bun. La mulţi ani oameni frumoşi!”, a spus deputatul Mariana Nistor „. De asemeni şi candidatul PSD, la fotoliul de primar al municipiului deputatul Marian Viorel Dragomir, a fost inconjurat cu simpatie de fetele frumoase ale comunităţii. „Aseara am fost invitat la revelionul organizat de Comunitatea Ruşilor-Lipoveni din Brăila. Le doresc un an nou fericit şi La mulţi ani!”, a spus Viorel Marian Dragomir. Tanărul deputat Petrea Dorin Silviu, a spus „La mulţi ani şi pe rit vechi! Suntem alături de comunitatea ruşilor-lipoveni la petrecerea Anului Nou! Felicitări acestei comunităţi inimoase şi frumoase, pentru păstrarea şi perpetuarea obiceiurilor şi a tradiţiilor! La multi ani!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *