Cod Galben de azi de la ora 16, pana maine la ora 16

Astazi, 27 noiembrie de la ora 16.00, la Braila, intra in viguare o avertizare de cod galben de ploi si vant puternic care va tine pana maine, 28 noiembrie la ora 16.00. Ploile se vor extinde din vest spre restul tarii, va cuprinde Muntenia, estul Olteniei si sudul Moldovei. Va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat si izolat 40 – 50 de litri pe metru patrat. In judetele Vrancea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi si Ilfov, local vantul se va intensifica, temporar cu viteze de 55-65 de kilometri la ora. Cantitati de apa de 15 – 20 de litri pe metru patrat si izolat 30 de litri pe metru patrat vor fi si in Dobrogea si vestul Olteniei. Indeosebi in dimineata zilei de marti, precipitatii mixte se vor semnala local in Oltenia si pe arii restranse in Muntenia.

De asemenea, incepand de luni si pana marti dupa-amiaza va ploua continuu si se vor cumula cantitati de apa in jur de 30 – 35 de litiri pe metru patrat, conform prognozei speciale pentru Bucuresti emise de ANM.

Intensitatea ploii va fi mai mare in seara zilei de luni, in cursul noptii de luni spre marti si in dimineata zilei de marti, cand si vantul va avea unele intensificari, cu viteze la rafala ce vor atinge temporar 45 – 55 de kilometri la ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *