Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Brăila

În perioada 24.04 – 08.05.2018, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de  182  sancţiuni contravenţionale în valoare de 70.020 lei.

 Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

  • pe linia salubrităţii           – 14 acţiuni;
  • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           – 14 acţiuni;
  • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           – 14 acţiuni;
  • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   5 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           – 17 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.”Seroplant”           – 16 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   4 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                              –   3 acțiuni.

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

  • Primăria Municipiului Brăila – 14 informări; xx
  • U.P.A.G.L.Brăila           – 13 informări;
  • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila – 12 informări;
  • S.P. Brăila –   5 informări;
  • C. ECO S.A. –   5 informări;
  • C.BRAI-CATA.S.R.L. –   5 informări;
  • C. R.E.R ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   6 informări;
  • Garda de Mediu Brăila –   5 informări.
  1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 5 accidente rutiere cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Juridic și Judecătoriei Brăila, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 5 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

  1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată, nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

  1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 7 persoane cu amenzi în valoare de 1.750 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

 

  • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 850 lei.

Exemplificăm:

B.I., în vârstă de 60 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat pe Bd.Dorobanților la intersecție cu str.G.ral Eremia Grigorescu, lângă Blocul 56, aruncând mai multe lucruri uzate, pe domeniul public, în loc neautorizat.

C.R.-V., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat în Parcul Monument la Rondou aruncând trei sticle, pe domeniul public în loc neautorizat.

P.F., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Tudor Vladimirescu, lângă gardul Școlii Gen.nr.22 ,,Radu Tudoran”, aruncând moloz pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

  • Pentru tăierea ori scoaterea din rădăcini de arbori, puieţi ori lăstari, fără aprobarea serviciilor de specialitate ale Primăriei Municipiului Brăila, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul S.D.-F., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pentru tăierea unui pom fructifer (vișin) aflat pe domeniul public, în dreptul imobilului cu nr.3bis situat pe strada Dumbrava Roșie.

 

  • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 200 lei.

Exemplificăm:   

 – B.A.M., în vârstă de 18 ani, din jud.Bacău – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată în Parcul Monument la Rodou, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

– B.A., în vârstă de 20 ani, din jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în Parcul Monument, la Rondou, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

  • Pentru utilizarea unui loc de parcare de reședință fără a deține un abonament, a fost depistat și sancționat contravențional numitul V.M., de 45 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pentru parcarea autovehiculului marca Dacia Logan cu nr.de înmatriculare BR-45-AVA, pe locul de parcare de reședință atribuit de către S.U.P.A.G.L. Brăila prin contract autovehiculului cu nr. de înmatriculare BR-56-GEN.

 

  1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.450 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

  1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 4 persoane cu amenzi în valoare de 1.800 lei.

Exemplificăm:

– S.S.-M., în vârstă de 30 ani, din jud.Botoșani – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat în Piața Traian, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare, provocând indignarea cetățenilor.

– C.R.-V., în vârstă de 30 ani, din Brăila  – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat în Parcul Monument la Rondou, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare, provocând indignarea cetățenilor.

– T.M., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Griviței, în calitate de conducător al autovehiculului marca Mercedes cu nr.de înmatriculare GL-89-CCB, în timpul legitimării de către agenții constatatori, fiind depistat circulând pe un sector de drum unde este interzis accesul vehiculelor cu o masă maximă total autorizată mai mare de 3,5t, a proferat expresii jignitoare la adresa instituției Poliția Locală, de natură a leza onoarea și demnitatea acesteia.

– M.I., în vârstă de 55 ani, din jud.Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – fiind depistat pe str.Școlilor în incinta Pieței Microhală, în timp ce profera injurii și expresii jignitoare la adresa numitei C.M., reprezentant al D.A.P.T.Brăila, lezând onoarea și demnitatea acesteia.

 

  1. b) Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 350 lei.

Exemplificăm:

S.C.ONILUCI S.R.L., cu sediul în jud.Galați, reprezentată de H.E. în calitate de administrator – cu amendă în valoare de 300 lei – pentru refuzul de a se prezenta la sediul Poliției Locale Brăila la invitația justificată a poliţiştilor locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de proprietar al autoutilitarei marca Scania cu nr. de înmatriculare GL-11-NTY, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M. nr.103/2008.

C.N., în vârstă de 52 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – pentru refuzul de a se prezenta la sediul Poliției Locale Brăila, în calitate de proprietar al auto marca Ford cu nr. de înmatriculare BR-94-CHI, la invitația justificată a poliţiştilor locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M. nr.5/2003.

B.S., în vârstă de 56 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pentru refuzul de a se prezenta la sediul Poliției Locale Brăila, în calitate de proprietar al auto marca Skoda cu nr. de înmatriculare BR-08-BCV, la invitația justificată a poliţiştilor locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M. nr.649/2017.

 

 

  1. c) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 300 lei.

Exemplificăm:

– M.C.B., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în parcul de joacă pentru copii situat pe str.Măcin consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

– S.S.-D., în vârstă de 28 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în parcul de joacă pentru copii situat pe str.Măcin consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

– M.S., în vârstă de 43 ani, din jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în Parcul Monument pe Aleea principală, în dreptul restaurantului,,Buterfly”, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public în loc neautorizat.

 

 

  1. d) Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, a fost depistată și sancționată contravențional numita V.L., în vârstă de 19 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe str.Tudor Vladimirescu în dreptul fostei ferme Cojanu, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

 

 

  1. e) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 4 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional  2  persoane cu amenzi în valoare de 200 lei. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

 

Exemplificăm:

L.V.-M.a, în vârstă de 21 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată pe Bd.Dorobanților la intersecție cu str.G-ral E.Grigorescu, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil aptă de muncă.

C.I.-I., în vârstă de 34 ani, din jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Școlilor c/c str.Oborului în fața Farmaciei „Dona” apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.

 

  1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei” și Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

  1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 24.04 – 08.05.2018, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Şcoala Gimnazială „Al.I.Cuza”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M.Murgoci”.

          În data de 24.04.2018, în intervalul orar 0900 – 1200, un număr de 2 poliţişti locali au participat în cadrul Școlii Gimnaziale „Sf.Andrei” în vederea desfășurării activității cu Tema Lecția de circulație”.

În data de 24.04.2018, în intervalele orare 1130 – 1230 și 1400 –1530, s-a acționat  în zona Bd.Dorobanților, tronson: str.Tineretului – str.Școlilor în vederea fluidizării traficului cu ocazia executării lucrărilor de tăiere a arborilor de către S.U.P. „Seroplant” Brăila.

În data de 03.05.2018, în intervalul orar 0830 – 1230, s-a acționat cu un efectiv de 2 polițiști locali în zona str.Mihai Bravu, tronson: Calea Călărașilor – str.Plutinei în vederea fluidizării traficului cu ocazia executării lucrărilor de tăiere a arborilor de către S.U.P. „Seroplant” Brăila.

În perioada 03 – 08.05.2018­, în intervalul orar 2100 – 0500,  s-a acționat cu un efectiv total de 10 poliţişti locali în zona intersecției cu sens giratoriu Șoseaua de Centură cu Șoseaua Buzăului, în vederea fluidizării traficului cu ocazia executării lucrărilor de refacere a carosabilului.

În data de 07.05.2018, în intervalul orar 0830 – 1330, s-a acționat cu un efectiv de 2 polițiști locali în zona Bd.Al.I.Cuza, tronson: str.Mihai Eminescu – str.Tîmplari în vederea fluidizării traficului cu ocazia executării lucrărilor de refacere a carosabilului.

În perioada 04 – 07.05.2018­, s-a acționat cu un efectiv total de 16 poliţişti locali în zona intersecției Șoseaua Buzăului cu Aleea StadionuluiParc Monument, în vederea restricționării accesului autovehiculelor cu ocazia desfășurării ,,Festivalului Berii Timișoreana”.

În data de 08.05.2018, în intervalul orar 1400 – 2200, s-a acționat cu un efectiv de 2 polițiști locali în zona str.Pietății – Cimitirul Eroilor „Sf. Constantin”, în vederea eliberării parcării cu ocazia desfăşurării manifestărilor dedicate sărbătoririi „Zilei Proclamării Independenţei de Stat a României”, „Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite” şi ”Zilei Uniunii Europene”, evenimente organizate de Garnizoana Brăila.

 

Pe lângă activităţile preventive poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 193 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 31.320 lei şi au fost aplicate un număr de 124 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R, după cum urmează:

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 94 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18.705 lei şi au fost aplicate un număr de 124 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

C.A.-V., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-05-APX pe Calea Călărașilor dinspre str.Tineretului către str.Mihai Bravu şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

P.N., în vârstă de 27 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-17-SCA pe str.Griviței dinspre str.Halelor către str.1 Decembrie 1918 şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

P.C., în vârstă de 49 ani, din jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Ford cu nr.de înmatriculare BR-11-MSC pe str.Griviței dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918 şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

G.G., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-25-TTM pe Bd.Al.I.Cuza dinspre str.Școlilor către Calea Călărașilor şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

P.D., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-06-MIT pe Calea Călărașilor dinspre str.Mioriței către str.Franceză și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția  Calea Călărașilor cu str.Franceză.

P.E., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-75-PED pe str.Pietății și a oprit voluntar la mai puțin de 25 de metri de trecerea pentru pietoni situată la intersecția cu Aleea Cutezătorilor.        

M.G.-D., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca BMW cu nr.de înmatriculare BR-09-MDG pe Bd.Al.I.Cuza dinspre str.Școlilor către Calea Călărașilor și a oprit voluntar în zona de preselecție a intersecției Bd.Al.I.Cuza cu Calea Călărașilor.

T.I.-L., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Nissan cu nr.de înmatriculare BR-18-LRA pe Bd.Al.I.Cuza dinspre str.Școlilor către Calea Călărașilor și a oprit voluntar în zona de preselecție a intersecției Bd.Al.I.Cuza cu Calea Călărașilor.

D.I., în vârstă de 21 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Ford cu nr.de înmatriculare BR-17-GEL pe str.Mihai Bravu dinspre Calea Călărașilor către str.Mioriței și a oprit voluntar la mai puțin de 25 de metri de intersecția str.Mihai Bravu cu Calea Călărașilor.

G.V., în vârstă de 57 ani, din jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător a circulat cu auto marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-13-GEN pe str.Ana Aslan dinspre str.Bastionului către str.Școlilor, sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

F.D.-C., în vârstă de 21 ani, din jud. Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare CJ-17-CBE, pe Calea Călărașilor dinspre Piața Traian către str. Danubiuui, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

V.A., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-40-BYA pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

B.C., în vârstă de 54 ani, din jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-47-CLA, pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

C.M., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-03-PLN pe str. Ana Aslan dinspre str. Bastionului către str. Școlilor, sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, au fost aplicate un număr de 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.250 lei şi 50 puncte penalizare.

Exemplificăm:

C.C., în vârstă de 31ani, din jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca DAF cu nr.de înmatriculare TL-04-KIV și semiremorca cu număr de înmatriculare TL-05-KIV pe str.Griviței dinspre Calea Galați către str.G.ral Eremia Grigorescu, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 t”.

B.F., în vârstă de 38 ani, din jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător al autoutilitarei marca Volvo cu nr.de înmatriculare BR-32-MAR a circulat pe str.Griviței dinspre Calea Galați către str.Apollo, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

U.R., în vârstă de 58 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca MAN cu nr.de înmatriculare BR-34-GRP și semiremorca cu număr de înmatriculare BR-38-GRP pe str.Griviței dinspre str.G.ral Eremia Grigorescu către Calea Galați, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 t”.

L.M.-V., în vârstă de 48 ani, din jud.Suceava – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus autoutilitara marca MAN cu nr.de înmatriculare SV-44-VGV, pe str.Griviței dinspre Calea Galați către str.G.ral E. Grigorescu, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 t”.

C.G., în vârstă de 62 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător al autoutilitarei marca MERCEDES-BENZ cu nr.de înmatriculare BR-23-BET a circulat pe str.Griviței dinspre str.G.ral Eremia Grigorescu către Calea Galați, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

V.M., în vârstă de 48 ani, din jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca IVECO cu nr.de înmatriculare BR-59-JON și semiremorca cu număr de înmatriculare BR-39-STF pe str.Alexandru Vlahuță dinspre Șos.Rm.Sărat către Șos.Focșani, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

L.N., în vârstă de 50ani, din mun.Galați – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător al autoutilitarei marca MERCEDES-BENZ cu nr.de înmatriculare GL-67-NOY a circulat pe str.Griviței dinspre str.Apollo către str.G.ral Eremia Grigorescu, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

C.A., în vârstă de 27 ani, din jud.Suceava – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca MAN cu nr.de înmatriculare SV-19-SFM și semiremorca cu nr.de înmatriculare SV-23-SFM pe str.Comuna din Paris dinspre Șos. Baldovinești către Șos. Focșani, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

T.C.-I., în vârstă de 50 ani, din  jud. Pravova – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca DAF cu nr.de înmatriculare B-52-VSU și semiremorca O.4 cu nr.de înmatriculare B-54-FTR, pe str.Alexandru Vlahuță dinspre Șos. Rm. Sărat către Șos. Focșani, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 t”.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.915 lei.

Exemplificăm:

A..V-M., în vârstă de 22 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe Șos. Râmnicu Sărat dinspre Șos. de Centură către str.Alexandru Vlahuță, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

D.D., în vârstă de 36 ani, din jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe Șos. Râmnicu Sărat dinspre Șoseaua de Centură către str.Comuna din Paris, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

B.T.-M., în vârstă de 23 ani, din Brăila  – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str. Barbu Ștefănescu Delavrancea dinspre str.Deva către str.Sportului, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

  • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 9 autovehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se va ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se va valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.649/2017, privind aprobarea modalităţii de gestiune, a Regulamentului şi a Caietului de sarcini ale serviciului de administrare a parcărilor de pe raza Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

Exemplificăm:

B.A.-F., în vârstă de 46 ani, din Brăila – cu avertisment – pe str.Piața Dorobanților, în parcarea Blocului A1, zona 89, poziția 6, în calitate de conducător al autovehiculului marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-15-RSB, a utilizat fără a deţine abonament, locul de parcare de reşedinţă închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-12-ZND.

E.O.-M., în vârstă de 21 ani, din Brăila – cu avertisment – pe str.Târgoviștei, în parcarea Bl.E2, în calitate de conducător al autovehiculului marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-90-MMG, a utilizat fără a deţine abonament locul de parcare de reşedinţă închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-03-ULE.

S.C., în vârstă de 53 ani, din mun.Focșani – cu avertisment – pe str.Celulozei, în parcarea de reședință a Bl.Stejar, în calitate de conducător al autovehiculului marca Skoda cu nr. de înmatriculare VN-05-CDS, a blocat accesul/ieșirea autovehiculelor către/din locul de parcare.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.103/2008, privind staționarea voluntară a autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5t pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și domeniului privat al Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 lei.

Exemplificăm:

P.M., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe Șos. Rm. Sărat, în dreptul imobilului cu nr.101, în calitate de proprietar a avut staționat voluntar autoutilitara marca Mercedes-Benz cu nr.de înmatriculare BR-33-MSM, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

P.I., în vârstă de 30 ani, din Galați – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe Șos. Rm. Sărat, în dreptul imobilului cu nr.101, în calitate de proprietar a avut staționat voluntar semiremorca marca Schmitz cu nr.de înmatriculare GL-98-MDA, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

M.N., în vârstă de 58 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe Șos. Rm. Sărat, în dreptul Târgului „Obor de Cereale”, în calitate de proprietar a avut staționat voluntar ansamblul de vehicule format din cap tractor marca MAN cu nr.de înmatriculare BR-03-WSL și semiremorca marca Van Hool cu nr.de înmatriculare BR-04-JNR, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

Ș.M., în vârstă de 41ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 1.000 lei – pe str.Comuna din Paris, în dreptul imobilului cu nr.9, în calitate de proprietar a avut staționat voluntar autoutilitara marca Iveco cu nr.de înmatriculare BR-05-DWJ, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 800 lei.

Exemplificăm:

C.A., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Smart cu nr.de înmatriculare BR-03-RLI pe str.Pietății dinspre str.Școlilor către Aleea Cutezătorilor şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun.

N.S., în vârstă de 30 ani, din jud.Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-59-SOR pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Roșiorilor şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun. 

N.R.-A., în vârstă de 37ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Daewoo cu nr.de înmatriculare BR-03-JDD pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Roșiorilor şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun. 

G.A., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Lexus cu nr.de înmatriculare VKV-229 pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Roșiorilor şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun. 

M.C.I., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe str.Cometei, în parcarea Bl.25, în calitate de utilizator al autovehiculului marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-03-XAN, a staționat pe locul de parcare rezervat persoanelor cu handicap, loc marcat şi semnalizat corespunzător.

 

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, privind circulația autovehiculelor ce depășesc tonajul admis în zonele cu restricții, semnalizate prin indicatoare rutiere, au fost aplicate un număr de 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.400 lei.

Exemplificăm:

D.A., în vârstă de 26 ani, din jud.Galați – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de conducător al ansamblului de vehicule format din autoutilitara marca Scania cu nr.de înmatriculare GL-50-MYS și semiremorca cu nr. de înmatriculare GL-85-MYS a circulat pe Șos. Rm. Sărat dinspre Șos. de Centură către str.Motrului, sector de drum unde este interzisă circulația acestei categorii de vehicule.

R.C., în vârstă de 63 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător al autoutilitara marca MAN cu nr.de înmatriculare BR-94-PIT a circulat pe Șos. Rm. Sărat dinspre Șos. de Centură către str.Motrului, sector de drum unde este interzisă circulația acestei categorii de vehicule.

V.E., în vârstă de 59 ani, din jud.Botoșani – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător al autoutilitara N.2 marca MAN cu nr.de înmatriculare BT-26-AKJ a circulat pe Șos. Rm. Sărat dinspre Șos. de Centură către str.Alexandru Vlahuță, sector de drum unde este interzisă circulația acestei categorii de vehicule.

A.I., în vârstă de 56 ani, din Buzău – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător al autoutilitara N.2 marca MAN cu nr. de înmatriculare B-111-DSC a circulat pe Șos. Rm. Sărat dinspre Șos. de Centură către str.Alexandru Vlahuță, sector de drum unde este interzisă circulația acestei categorii de vehicule.

A.C., în vârstă de 42 ani, din Bacău – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător al autoutilitarei marca Volvo cu nr.de înmatriculare IS-31-RUT a circulat pe Șos. Rm. Sărat dinspre Șos. de Centură către Bd.Dorobanților, sector de drum unde este interzisă circulația acestei categorii de vehicule.

 

 

 

 

  1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.165/10.01.2018, nr.166/10.01.2018, nr.167/10.01.2018 și a adresei  nr.464/23.01.2018 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 114 operatori economici şi s-au aplicat 32 sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.600 lei pentru nerespectarea prevederilor  H.C.L.M.nr.390/2016,  H.C.L.M.nr.254/2016, H.G.nr.348/2004, H.C.L.M.nr.81/2014 și H.C.L.M.nr.5/2003  după cum urmează:

S.C.Parvu Com.S.R.L., P.F.A.Craciun Marius Vasilicasancţionată contravenţional conform H.C.L.M.nr.390/2016 – pentru nevizarea autorizației de funcționare – valoare sancțiune aplicată 1000 lei;

– I.I.Parvu Rodica sancţionată contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei – valoare sancțiune aplicată 400 lei;    

– I.I.Panaite Ioan, P.F.A.Stoica Nicu sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru lipsa unui titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sancțiuni aplicate 5000 lei;

S.C.Dafsil Com Impex.S.R.L., S.C.Angeo Com.S.R.L. sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru lipsa unui titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sancțiuni aplicate 19.000 lei;

– S.C.Mitel Cris Com.S.R.L. sancţionată contravenţional conform H.C.L.M.nr.81/2014 – pentru depășirea suprafeței din contractul de inchiriere – valoare sancțiune aplicată 1000 lei;   

– C.L., G.N. sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.5/2003 – pentru vânzare ambulantă în alte locuri decat cele autorizate – valoare sancțiuni aplicate 200 lei.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială  au verificat contractele de închiriere și suprafețele real ocupate cu balcoane de către persoane fizice sau societăți conform adresei nr.2157/02.04.2018 înaintată Poliției Locale Brăila de către Direcția Patrimoniu (un nr.de 38 balcoane).

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială au monitorizat activitatea agenților economici de pe Faleza Dunării în perioada 27.04 – 01.05.2018 și a agenților economici din Parcul Monument cu ocazia Festivalului Berii Timișoreana.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna aprilie și mai 2018 s-a întocmit răspuns petenților.

 

 

 

  1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 17 lucrări sesizate și verificări din oficiu pe zone.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 9 sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.

– Lucrări clasate – 5

Exemplificăm:

– în cazul unei sesizări – prin care domnul D.M., din Brăila, reclamă lucrări de construire la aceeași adresă – Magaziile la care face referire petentul au fost amplasate cu mai mult de 3 ani în urmă și conform Legii nr.50/1991 R, „dreptul de a constata contravenții și a aplica sancțiuni” s-a prescris;

– în cazul unei sesizări – prin care se reclamă construcții fără aviz de construire în Brăila – Sesizarea se confirmă. Proprietarul D.M.  a fost sancționat conform Legii nr.50/1991 R art.26, al.1, lit.a) – cu amendă contravențională 1000 lei – pentru construcție fără Autorizație de Construire și s-a dispus intrarea în legalitate, sistare lucrări.

– În cazul a 3 lucrări se continuă verificările.

In continuare Poliția Locală Brăila prin compartimentul I.C.A.S. va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 

  1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 6 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 13 sesizări.

– Au fost aplicate 6 somaţii, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003:

Exemplificăm:

– A.S., din Brăila – în vederea luării măsurilor de  salubrizare și împrejmuire a terenului pe care îl deține în Brăila, str.Grației nr.30;

B.F., din Brăila – în vederea interzicerii amplasării de adăposturi improvizate pentru câini precum și creșterea animalelor fără stăpân pe domeniul public;

B.C., din Brăila – în vederea interzicerii amplasării de adăposturi improvizate pentru câini precum și creșterea animalelor fără stăpân pe domeniul public.

– C.M., din Brăila – privind respectarea și păstrarea liniștii publice, prevenirea zgomotelor și lătrăturilor;

M.S., din Brăila – în vederea efectuării curățeniei și igienei în curtea și perimetrul imobilului;

M.M., din Brăila – în vederea efectuării curățeniei și igienei în curtea și perimetrul imobilului.

 

– Au fost aplicate 5 sancţiuni  contravenţionale conform H.C.L.M.nr.5/2003:

 

 

 

Exemplificăm:

– C.C.-T., Galați – sancţionat contravenţionalcu amendă în valoare de 1000 lei, conform H.C.L.M.nr.5/2003  – pentru neîmprejmuirea și nesalubrizarea terenului pe care îl deține pe str.Catolică, nr. 2, Lot 2;

– C.M.-E., din mun.Ploiești, jud.Prahova – sancţionat contravenţionalcu amendă în valoare de 200 lei, conform H.C.L.M. nr.5/2003  – pentru vânzarea diferitelor jucării gonflabile în alte locuri decât cele autorizate;

– F.N., din mun.Focșani, jud.Vrancea – sancţionat contravenţionalcu amendă în valoare de 200 lei, conform H.C.L.M. nr.5/2003 – pentru vânzarea diferitelor jucării gonflabile în alte locuri decât cele autorizate;

– C.L., din mun.Ploiești, jud.Prahova – sancţionată contravenţionalcu amendă în valoare de 200 lei, conform H.C.L.M. nr.5/2003  – pentru vânzarea diferitelor jucării gonflabile în alte locuri decât cele autorizate;

– G.N., din Galațisancţionată  contravenţionalcu amendă în valoare de 200 lei, conform H.C.L.M. nr.5/2003  – pentru vânzarea diferitelor jucării gonflabile în alte locuri decât cele autorizate.

 

– Acţiuni comune:

– Direcția de Sănătate Publică Brăila – 1 acțiune.

– În perioada 27.04 – 01.05.2018, s-a acționat pe Faleza Dunării în colaborare cu polițiștii locali din cadrul Biroului Inspecția Comercială pentru verificarea activității comerciale și a respectării normelor de mediu de către operatorii economici care își desfășoară activitatea în această zonă. Nu au fost constatate încălcări ale normelor legale.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi   S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 450 de sesizări ale cetăţenilor. 

 

 

  1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În ziua de 27.04.2018, Filarmonica „Lyra – George Cavadia” Brăila a organizat în Sala de Concerte a Palatului „Lyra”, evenimentul „Gala de Excelență a Romilor Brăileni” în parteneriat cu Centrul de Creație Brăila. O patrulă de poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata evenimentului. Nu s-au semnalat incidente. 

 

– În ziua de 29.04.2018, cu ocazia organizării de către Primăria Mun. Brăila în colaborare cu Asociația Culturală Filo-Elenă „Eleftheria” a „Zilei Internaționale a Dansului”, în Grădina Publică în intervalul orar 17:00 – 19:00, un dispozitiv format din 4 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.  

 

– În ziua de 04.05.2018, cu ocazia desfăşurării la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila a meciului de handbal feminin dintre echipele H.C. DUNĂREA şi A.C.S. CORONA 2010 BRAȘOV din cadrul Ligii Naţionale de handbal feminin, etapa XXIV, ediţia 2017-2018, un dispozitiv format din 16 poliţişti locali au asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de handbal. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În perioada 04 – 06.05.2018, cu ocazia organizării „Festivalului Berii Timișoreana”, în Parcul Monument, Rondou – Aleea Stadionului, eveniment care a cuprins spectacole de muzică populară și ușoară, zone destinate pentru alimentație publică precum și parc de distracții, un dispozitiv format din 23 poliţişti  locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație Rutieră au asigurat zilnic ordinea publică și fluidizarea circulației rutiere în zonele adiacente pe toată durata evenimentului. Nu au fost semnalate incidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *