Mergeti la vot! Aproape 10.000 de brăileni s-au prezentat la urne pană la această oră (8.30)

Aproape trei sute de mii de braileni sunt așteptați la urne astazi, duminică 10 noiembrie 2019, pentru a participa la alegerile prezidentiale. Dacă în primul tur niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor de pe listele electorale permanente, pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin.

La alegeri prezidențiale 2019, românii vor vota la secția la care sunt arondați în conformitate cu domiciliul din actul de identitate. Cei care nu cunosc numărul secției la care sunt arondați pot afla informația de pe pagina web www.registrulelectoral.ro, după ce va fi completat CNP-ul, numele de familie și un cod generat automat.

Cei care în ziua de 10 noiembrie – ziua în care se organizează alegerile prezidențiale 2019 – nu se află în localitatea de domiciliu, pot vota la orice secție, pe lista suplimentară.

În cazul în care o persoană este omisă din lista permanentă, aceasta va fi înscrisă pe o listă suplimentară. În București, alegătorii pot vota doar la secția la care sunt arondați, nu poți vota pe listă suplimentară în alt sector. Lista cu secțiile de votare poate fi consultată pe site-ul Autorității Electorale Permanente.

La Brăila avem 280 sectii de votare si 287.500 de brăileni care trebuie să voteze presedintele astăzi. Pană la ora 8.30 la sectiile de votare din municipiu si judet s-au prezentat 8.668 de cetateni, un procent de 3,01%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *