Azi începe examenul maturității. Succes tuturor

* 2.109 candidați ai claselor a XII‐a, a XIII‐a zi, seral și Fara Rrecventa din județul Brăila vor susține azi Examenul Național de Bacalaureat 2020 

Fiind primul examen susținut în condiții de pandemie, absolvenții de liceu, vor intra în sălile de examen printr-un triaj epidemiologic similar celui de la Evaluarea Națională. Examenul de Limba română de azi, va începe la ora 9:00, dar absolvenții de liceu trebuie să fie în clase între 7:30 și cel târziu ora 8:30. Accesul în examen se face pe baza unui act de identitate cu fotografie. Proba scrisă la Limba română durează 3 ore.

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie. În județul Brăila vor susține probele examenului de Bacalaureat 2109 de candidați.

Pentru rezolvarea subiectelor de Bacalaureat, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. La examene, hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Toate sălile de examen au camere funcționale de supraveghere video şi audio, potrivit Ministerului Educației.

Candidații sunt repartizați în săli, în ordine alfabetică, câte unul în bancă.

Pentru susținerea probelor scrise la Braila s-au înscris 2109 candidați, dintre care 1685 candidați din promoția curentă, respectiv 424 candidați din promoțiile anterioare. Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00).

Lista lucrurilor interzise la BAC 2020

Liceenii NU au voie să intre în sălile de examen cu:

  • telefoane mobile,
  • căști audio,
  • mijloace electronice de calcul sau de comunicare,
  • ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete,
  • manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare,
  • notițe, însemnări, rezumate, ciorne,
  • lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

Tinerii care se prezintă la BAC sunt obligați să lase toate obiectele menționate mai sus în sala de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Liceenii ce refuză să depoziteze obiectele NU sunt primiți în examenul de BAC.

Odată ajunși în sălile de examen, absolvenților de liceu li se interzice să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Înregistrările audio-video din sălile de examen vor fi verificate de Comisiile de bacalaureat, prin sondaj, după încheierea fiecărei probei scrise

Inspectoratul Școlar Județean Brăila pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE ISJ BRĂILA – 0 800 816 239 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Program: lunijoi 08.00 – 16.30, vineri 8.00 – 14.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *