ACȚIUNI PREVENTIVE PENTRU SIGURANŢA TURIŞTILOR DIN STAŢIUNEA LACU SĂRAT

Poliţiştii şi jandarmii brăileni au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire a turiştilor din Staţiunea Lacu Sărat cu privire la infracţiunile de furt, tâlhărie și însuşirea bunului găsit.

Staţiunea Lacu Sărat din judeţul Brăila este vizitată anual de mii de turişti din judeţul nostru  sau din judeţele învecinate.

Vara, staţiunea înseamnă pentru mulţi turişti: soare, apă, nămol, sănătate și relaxare. Dar, pe acest lucru mizează şi cei certaţi cu legea: aglomeraţia şi neatenţia sunt premise pentru infractori să acţioneze în voie.

Poliţiştii şi jandarmii brăileni au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire a turiştilor cu privire la infracţiunile de furt, tâlhărie și însuşirea bunului găsit.

Aceştia au fost sfătuiţi cum să procedeze pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor estivale atât pe plajă, cât şi în locurile de cazare sau pe terase.

          Pentru ca sejurul în staţiune să nu vă fie afectat, oamenii legii vă recomandă să nu uitaţi de asigurarea bunurilor personale, în staţiune, în camera de hotel sau pe plajă:

 

  • Când mergeţi la plajă sau la o plimbare prin staţiune, nu luaţi sume mari de bani cu dumneavoastră, ci doar strictul necesar.

 

  • Nu puneţi bani şi acte în rucsacuri purtate în spate! O borsetă sau o gentuţă ,,turistică”, ţinută în faţă şi protejată cu mâna, constituie o modalitate foarte bună de păstrare a valorilor;

 

  • În vacanţă se leagă repede prieteniile: pe plajă, în sălile de tratament, în restaurant…fiţi precauţi şi nu vă lăudaţi cu sumele de bani pe care le deţineţi la dumneavoastră pe perioada sejurului;
  • Aţi fost cazaţi la parter sau la etajul întâi? Chiar dacă este caniculă, nu lăsaţi geamurile sau uşile de la balcon deschise!  Riscaţi să aveţi musafiri nepoftiţi, care vă vor face ,,curăţenie” în cameră!

 

  • Cheile de la camera de hotel pot fi pierdute cu uşurinţă atunci când mergeţi la plajă. Iar dacă pe cheie mai este trecut şi numele hotelului şi numărul camerei, hoţii vor merge direct la ţintă! Aşa că, ar fi mai bine să lăsaţi cheia la recepţie, unde este în siguranţă;

 

  • La plajă este recomandat să nu mergeţi singuri, ci împreună cu alte familii, astfel încât supravegherea bagajelor pe plajă să o realizaţi prin rotaţie.

 

Totodată, oamenii legii atrag atenţia şoferilor cu privire la faptul că aleea din stațiune pe care sunt amplasate standuri cu produse de plajă este strict pietonală, accesul maşinilor fiind interzis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *