28 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale la Brăila

De la începutul procesului de votare, la nivelul județului Brăila  s-au primit 28 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, dar majoritatea nu s-au confirmat în urma verificărilor.

Cu privire la 9 dintre acestea polițiștii continuă cercetările.

Până la acest moment au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale și întocmite două dosare penale și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fraudă la vot și delapidare, în context electoral.

Exemple:

La o secție de votare din Municipiul Brăila un alegător a primit din eroare două buletine de vot pentru alegerea candidatului la funcția de primar.Acesta le-a stampilat de ambele și le-a introdus în urna de vot. În cauza s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de fraudă la vot.

Am fost sesizați cu privire la faptul că un primar din județul Brăila transporta alegătorii la vot cu autoutilitara primăriei. În urma cercetărilor s-a constatat că acesta a folosit vehiculul fără drept, în interes personal. În cauza s-a întocmit dosar penal pentru delapidare.

Pentru un plus de siguranță, la nivelul județului sunt constituite 233 de echipe de intervenție, formate din angajați ai structurilor M.A.I. capabile să intervină în cel mai scurt timp dacă situația o va impune.

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, politistii braileni vă recomandă să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

 Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *