„Ziua României” cu 100 de brăileni și transmisiune online. Fără spectacole și fără fasole cu ciolan

Anul acesta de ziua României nu mai sunt invitați sute de brăileni așa cum era anul trecut, la manifestările organizate de edilii locali. Nu vom avea parte nici de Târgul de iarnă, nici de spectacole cu artiști consacrați și nici de tradiționala fasole cu ciolan! Doar o sută de persoane sunt așteptate marți, de 1 decembrie, pe platoul din fața Primăriei municipiului, pentru a sărbători „Ziua Naționala a României”, organizată de Prefectura Brăila, Primăria Municipiului dar și de Consiliului Județean. Iată programul manifestării de marti, 1 Decembrie 2020:

Piața Independenței

 

Ora  1155 – Întâlnirea oficialităţilor civile şi militare. Ora 1200 – 1210–  Ceremonialul militar-religios: –  Semnalul Trompetului, Marşul de întâmpinare, Prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a

gărzii de  onoare, Intonarea Imnului Naţional al României. – Serviciul religios, oficiat de soborul de preoți.

Ora 1210– 1215 – Rostirea alocuţiunii referitoare la sărbătorirea Zilei Naţionale a României: Simona Draghincescu – Subprefectul Judeţului Brăila, înlocuitorul de drept al prefectului.

Ora 1215 – 1225 – Depuneri de buchetede flori cu însemnele naționale (panglică tricolor, aranjament floral în culorile drapelului României) la monumentul eroinei „Ecaterina Teodoru”. Depun reprezentantii Primăriei Municipiului Brăila, a Consiliului Judeţean Brăila, Instituţia Prefectului – Judeţul Brăila si Garnizoana Brăila (I.J.J., I.P.J., I.S.U.)

La ora 1230 – Încheierea ceremonialului oficial.

Datorită situației de urgență generată de virusul SARS-COV-2 Prefectura Braila informează brăilenii că participarea publicului la această manifestare nu este posibilă, numărul participanților fiind redus, conform prevederilor legale, la maximum 100 persoane.

Ceremonialul dedicat zilei de 1 Decembrie poate fi vizualizat online pe paginile de Facebook ale Instituției Prefectului – Județul Brăila și Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *