Lansare de carte la Muzeul Brăilei

Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită joi, 20 mai 2021, ora 18, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria” (Piața Traian, nr. 3), la lansarea cărțiiVeronica Micle/ de la mit spre adevăr, autor prof. dr. Gheorghe Pleș.

Invitați: Viorel Coman, critic literar; Zamfir Bălan, cercetător; Maria Stoica, șef Secția „Artă”.

Programul cuprinde un microrecital susținut de Cvartetul „Pro Musica” din Brăila. Moderator: profesor Gabriela Filip, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Brăila.

Întâlnirea este organizată în colaborare cu Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila și este IN MEMORIAM PROF. DR. GHEORGHE PLEȘ, autorul cărții, dispărut de curând dintre noi.

„Matematician, pedagog și istoric, profesorul doctor Gheorghe Pleș lasă în urmă contribuții importante privitoare la istoria zonei Năsăudului și cea a școlilor năsăudene. A fost autor și coautor a 7 cărți și a peste 50 de studii și articole în periodice de specialitate sau în reviste de popularizare. Valoroasa trilogie dedicate istoriei învățământului năsăudean, publicată la editura clujeană Napoca Star sub titlul Şcolile Năsăudului (1635-2015)”, vol. I-III, între anii 2016-2018, totalizând 1500 de pagini, a fost răsplătită în anul 2019 cu Premiul „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române. Ca năsăudean nu putea să-i scape o biografie literară ce oscilează între mit și adevăr, cea a Veronicăi Micle (1850-1889), a cărei celebritate se datorează într-o măsură covârşitoare romanticei şi tragicei poveşti de iubire pentru Mihai Eminescu” (Ionel Filip, profesor, Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *