Iată farmaciile din Brăila care distribuie gratuit pastile cu iod

Ministerul Sănătății a demarat campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu.

În acest sens, Ministerul Sănătății a elaborat Ghidul de Informare Generală care stabilește condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65 mg, dozele recomadate, cum și când se instituie tratamentul.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică.

Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

Ghidul de Informare Generală este postat pe pagina de web www.ms.ro.

Pentru mai multe informații, Ministerul Sănătății pune la dispoziția publicului adresa de email iodura@ms.ro.

Comprimatele de iodură de potasiu sunt distribuite gratuit către populație, prin farmaciile comunitare alese de Ministerul Sănătății (MS). În județul Brăila, 18 farmacii iau parte la campania desfășurată de autorități. Pastilele cu iod sunt eliberate doar pe baza unei rețete obținute de la medicul de familie și se vor administra doar în cazul foarte puțin probabil al unui eveniment nuclear.

Potrivit unei liste publicate de MS, 11 de farmacii sunt din municipiul Brăila și cate una în localitatile Gropeni, Tufești, Tibănești, Tichilești, Stancuţa, Jirlău si Chișcani.
Pentru a intra în posesia pastilelor cu iod, cetăţenii eligibili trebuie să se adreseze medicilor de familie, care le vor elibera reţete.

Lista farmacii Iodura de Potasiu jud BR_page-0001

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *