Pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu solicit public demisia preşedintelui Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac – Florin Dobrescu

Printr-un comunicat de presă sosit azi la redactie de la Florin Dobrescu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, acesta cere public demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Solicit public demisia preşedintelui Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu – în cei 7 ani de când ocupă această funcţie, nu şi-a îndeplinit/asumat niciodată atribuţia de ordonator principal de credite

 

Conform Codului Administrativ cea mai importantă atribuţie a unui preşedinte de consiliu judeţean este aceea de ordonator principal de credite. Preşedintele consilului judeţean are OBLIGAŢIA faţă de cetăţenii pe care îi reprezintă prin statutul funcţiei să îşi asume răspunderea şi responsabilitatea în ceea ce priveşte administrarea banilor şi a bunurilor publice.

 

În cazul judeţului Brăila, preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, aflat la al doilea mandat, nu şi-a îndeplinit/asumat niciodată atribuţia de ordonator principal de credite. Din 2016 şi până în prezent, Francisk Chiriac a dat de la an la an dispoziţii de delegare a calităţii sale de ordonator principal de credite către unul dintre vicepreşedinţii CJ. Practic, Francisk Chiriac nu şi-a asumat nici măcar o zi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila în cei 7 ani de când conduce cu numele această instituţie! Niciun proiect de investiţii din Brăila nu poartă semnătura lui Francisk Chiriac!

 

Legea permite delegarea atribuţiilor de ordonator principal de credite, dar face precizarea că dispoziţia preşedintelui CJ trebuie să cuprindă clar perioada şi motivul delegării. Legea a prevăzut ca, în situaţii excepţionale, când preşedintele CJ este indisponibil din punct de vedere fizic, atribuţiile sale de ordonator principal de credite să fie preluate de un înlocuitor, pentru a nu exista blocaje din punct de vedere financiar. Ori preşedintele CJ Brăila este indisponibil fizic de 7 ani încoace şi face abuz de lege, dând dispoziţii peste dispoziţii de delegare de atribuţii.

Chiriac este într-o continuă vacanţă de recuperare,susţinutăcu bani publici, cu bonusuri şi cu maşină de serviciu la scară, pentru că are alergie la asumarea responsabilităţii funcţiei şi suferă de claustrofobie (frica patologică de spaţii închise, moştenită de la predecesorul său), crematofobie(frica patologică de a lucra cu bani, mai exact de a da cu subsemnatul în cazul unor anchete penale; preferă doar banii nemunciţi, obţinuţi din jocurile de noroc) şi ergofobie (frica patologică de muncă). Oricum, ergofobia cred că este transmisibilă în PSD pe baza carnetului de partid!

 

Domnule Chiriac, vă invit să le explicaţi brăilenilor, pe care îi reprezentaţi în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, de ce refuzaţi să vă exercitaţi atribuţiile care vă revin conform legii. Dacă refuzaţi să vă asumaţi principalul rol care îi revine unui preşedinte de CJ, ce rost mai are să veniţi la serviciu? Mai mult decât atât, cum vă justificaţi salariul? Ce aţi făcut pentru brăileni în ultimii 7 ani în afară de nimic, un mare nimic plătit cu bani grei de la buget, mai exact cu 19.000 lei/lună, bani în mână, în prezent. Un mare nimic face şi vicepreşedintele CJ Ciprian Dobre, prestaţie pentru care încasează 17.000 lei/lună. Singurul care face ceva, dar NU în interesul brăilenilor, ci al partidului stat PSD, este Ionel Epureanu. Practic, vicepreşedintele Epureanu pune la dispoziţia PSD întreg bugetul Brăilei, iar pentru această slugărnicie este răsplătit cu 17.000 lei/lună. Aceasta este echipa de la vârful CJ Brăila, oameni care au soarta judeţului în mâini şi care dispun după bunul plac de banii munciţi de brăileni, adunaţi la buget prin taxe şi impozite.

 

Pentru toată această bătaie de joc la adresa brăilenilor, solicit public demisia preşedintelui Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac! Solicit demisia preşedintelui CJ Brăila pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pentru fuga de orice răspundere şi responsabilitate pe care o implică funcţia de şef al Consiliului Judeţean.

 

Înţeleg că Francisk Chiriac se pregăteşte să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Brăila, după ce le-a făcut praf pe celelalte două. După ce şi-a bătut joc timp de 7 ani de această funcţie, fugind de orice responsabilitate, Chiriac are tupeul de a merge în faţa brăilenilor pentru a le cere votul pentru un nou mandat! Rămâne de văzut dacă brăileni se vor mai lăsa păcăliţi de un preşedinte de paie, neasumat, nepregătit şi, pe zi ce trece, tot mai arogant. 

 

În urma acestui comunicat, mă aştept să fiu atacat iar de activiştii PSD, pe motivul că sunt „special”,deoarece încasez o pensie militară după 28 de ani de muncă. Aş vrea să le reamintesc celor care îşi permit să arunce cu noroi în cariera mea militară, deşi nu au pus două paie cruce în viaţa lor, că au propriii specialiîn curtea PSD, respectiv prefectul Brăilei – Iulian Timofei, preşedintele ATOP – Dorel Vilsan, directorul executiv al ADI Dunărea – Doru Damian. Dacă este să vorbim despre corectitudine, atunci să fim corecţi până la capăt!”, semnează Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *