Conferinta “Dunarea Polis” – prima metropola dunareana din Romania” la muzeul brailei

Vineri, 24 noembrie 2023, de la ora 15.00, la Muzeul Brailei “Carol I”, a avut loc conferinta “Dunarea Polis” – prima metropola dunareana din Romania”, organizata de Asociatia europeana “Dunarea”. Presedintele asociatei, Iulian Zamfir si Vicepresedinte UGIR (Uniunea Generala a Industriasilor din Romania) a apreciat si a salutat audienta venita in frunte cu Primarul Brailei, Viorel Marian Dragomir, care a laudat proiectul si, de asemeni pe initiatorul proiectului, domnul Iulian Zamfir care l-a  considerat “liant” al societatii brailene reusind sa intruneasca mediul academic, de business si pe pe cel didactic, pentru ca, in opinia dumnealui, “doar impreuna putem sa ducem la indeplinire astfel de proiecte”.

Acest proiect “Dunarea Polis” – trebuie sa fie o platforma de “think tank”, in care expertii pe diferite domenii de activitate sa poata implementa proiecte care, ulterior, sa aiba si finantare.

Printre personalitatile de renume participante la conferinta prezente la muzeu: Jean – Pierre Garitte, expert recunoscut international in domeniul guvernantei, managementului riscului, controlului intern si auditului intern avand o experienta academica de peste 44 de ani, conf. Univ. Dr. Andy Pusca, rectorul Universitatii Danubius prof. Univ. Dr. Steve O. Michael, directorul Muzeului Brailei  “Carol I”, Costin Croitoru, Vechiu Camelia, decan al Facultatii de Management din “Universitatea Constantin Brancoveanu” din Braila, Epureanu Ionel, vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila, presedintele CECCAR – Gheorghe Stroe, Presedintele Camerei de Comert Braila – Stefan Fusea.

Jean Pierre Garitte si-a exprimat dorinta de a face cunoscut acest proiect si a ajuta la indeplinirea acestuia. In acelasi timp, acesta a fost decorat cu diploma de “Ambasador de Onoare” al acestui proiect. Totodata, domnul Steve O. Michael s-a aratat incantat si interesat in participarea activa a promovarii proiectului de mare anvergura “Dunarea Polis”.

Arhitectul Marian Ion a subliniat faptul ca “infrastructura materiala, finantarea precum si fondurile partenerilor privati sunt 3 piloni principali care stau la baza construirii si indeplinirii acestui proiect grandios”.

De asemena, in cadrul conferintei, s-a precizat si realizarea podului de peste Dunare subliniindu-se ca zona Galati Braila este o zona strategica, fiind singura zona la care se aduna cele 4 componente de infrastructura: rutiera, maritima,feroviara si aeriana.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *