Ziua Mondială a Apei – 22 martie 2024

Ziua  Mondială a Apei, este sărbătorită pe 22 martie în fiecare an, are ca scop concentrarea atenției asupra semnificației apei. Apa este un element esenţial în susţinerea vieţii.

Tema propusă pentru acest an este  „ Apă pentru pace” și sugerează că apa poate construi şi menţine pacea, dar poate provoca şi conflicte. Când apa este limitată sau poluată, sau când oamenii au acces inegal sau nu au acces la apă, tensiunile pot creşte între comunităţi şi ţări. Pe măsură ce impactul schimbărilor climatice creşte şi populaţia creşte, există o nevoie urgentă, atât în interiorul fiecărei ţări cât şi între ţări, de a ne uni în jurul protejării şi conservării celei mai preţioase resurse necesare vieţii noastre, apa.

Ziua Mondială a Apei crește gradul de conștientizare și inspiră acțiuni pentru combaterea crizei apei și canalizării. Celebrarea acestei zile, vine să conştientizeze faptul că toţi trebuie să ne unim pentru o folosire responsabilă a apei şi să folosim apa pentru menţinerea unui climat pace, punând bazele unui mâine mai stabil şi mai prosper.

Suntem conștienți de rolul pe care îl avem în calitatea noastră de operator de servicii apă-canal.

Vă mulțumim tuturor pentru sprijin și implicare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *