ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!

Ieri, 22 martie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 22 de acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 48 de evenimente,
43 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Astfel, au fost verificate mai multe societăți comerciale, precum centre comerciale, stații PECO, săli de joicuri de noroc, societăți tip cafe-bar etc., legitimate 300 de persoane, controlate 186 de vehicule, 65 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 49.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 8 permise de conducere și au ridicat 14 certificate de înmatriculare.

**
La data de 22 martie a.c., în intervalul orar 12:00-14:00, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică și Biroului Rutier au efectuat o acțiune pe raza municipiului, în zona locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

În acest context, polițiștii au legitimat 32 de persoane, controlat 26 de vehicule și au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.990 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 15 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006, în valoare de 2.000 de lei, iar 3 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. nr. 195/2002, în valoare de 990 de lei.

Acțiunea a avut drept scop conștientizarea de către cetățeni a importanței locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare în vederea verificării modului de respectare a normelor legale în vigoare!

Polițiștii vor continua să acționeze pe raza județului pentru prevenirea oricăror evenimente rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *