Peste 50 de permise auto suspendate

  • POLIŢIŞTII BRĂILENI ACŢIONEAZĂ PERMANENT PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

 Polițiștii rutieri acíonează permanent pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave.

În urma activităților din teren, au fost constatate peste 400 de abateri de la legislația rutieră, au fost reţinute 61 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 10 – 22 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 469 de abateri la regimul rutier, pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 200.000 de lei.

Ca măsuri complementare au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 51 de permise de conducere auto, iar pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 10 certificate de înmatriculare.

*

La data de 22 decembrie a.c., ora 23:41, poliţiştii l-au depistat în trafic, pe un brilean, în vârstă de 35 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe Bulevardul Dorobanţilor fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,08 mg/l, şi a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *