Amenzi date de Poliţia Locală la Braila

  • principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală în perioada  19 – 26.11.2019  

În perioada 19 – 26.11.2019, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 91 sancţiuni contravenţionale în valoare de 48.030 lei.

 

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

  • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
  • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   9 acţiuni;
  • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   7 acţiuni;
  • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   2 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –   7 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.„Seroplant”           –   5 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   2 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     –   2 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu S.C.APT.S.A. Brăila –   5 acțiuni.

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

  • Primăria Municipiului Brăila – 10 informări;
  • U.P.A.G.L.Brăila           –   8 informări;
  • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   6 informări;
  • S.P. Brăila –   2 informări;
  • C. ECO S.A. Brăila                                                –   3 informări;
  • C.BRAI-CATA.S.R.L. Brăila                              –   3 informări;
  • C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   2 informări;
  • Garda de Mediu Brăila –   3 informări.

 

  1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată, poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 6 accidente rutiere din care 2 cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate I.P.J. Brăila – Compartimentul Juridic și Judecătoriei Brăila imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 4 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

  1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

  1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate  7 persoane cu amenzi în valoare de 5.300 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată au fost sancţionați  4 căruţaşi cu amenzi în valoare de 4.000 lei, surprinși transportând moloz şi gunoi de orice natură pe străzile municipiului.

Exemplificăm:

– D.G., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Șos. Dig Brăila-Galați, vis-a-vis de APAN, descărcând dintr-un atelaj hipo moloz, pe domeniul public în loc neautorizat.

– M.G., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran din capătul str.Cărămidari descărcând dintr-un atelaj hipo moloz, pe domeniul public, în loc neautorizat.

– N.C., în vârstă de 16 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran din capătul str.Dorului descărcând dintr-un atelaj hipo moloz, pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

  • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), a fost depistată și sancţionată contravenţional numita I.M.-L., în vârstă de 29 ani, din sat Câmpineanca, jud.Vrancea – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată pe str.Grigore Alexandrescu, la intersecție cu Șos. de Centură aruncând gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  • Pentru circulația și staționarea autovehiculelor pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor, a fost depistat și sancționat contravențional numitul B.N., în vârstă de 35 ani, din sat Odaia Turcului, com.Mătăsaru, jud.Dâmbovița – cu amendă în valoare de 100 lei – pentru staționarea pe trotuar, pe Bd.Dorobanților, în fața Hotelului Orient, cu auto marca Duster, împiedicând circulația pietonilor pe trotuar.

 

  • Pentru depozitarea deșeurilor de orice natură produse în gospodării proprii pe străzi, în parcuri, pe terenuri virane sau în locuri publice conform H.C.L.M.Brăila nr.509/2019, a fost depistată și sancționată contravențional numita V.P., în vârstă de 60 ani, din Brăila cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistată pe str.Ștefan cel Mare aruncând gunoi menajer din gospodăria proprie în capacitățile de colectare ce aparțin Asociației de proprietari nr.343.

 

  1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.600 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

  1. a) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 300 lei.

Exemplificăm:

– M.A.-E., în vârstă de 40 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat în Parcul Monument, în spatele unui restaurant, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

– C.V., în vârstă de 30 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Calea Călărașilor, în parcul Caporal Mușat, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

  1. b) Pentru refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 6 persoane cu amenzi în valoare de 1.800 lei.

Exemplificăm:

M.A.-M., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pentru refuzul de a se prezenta la sediul Poliție Locale, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii și liniștii publice.

D.M., în vârstă de 61 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Renault a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

O.I., în vârstă de 64 ani, din com.Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Opel a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

V.D., în vârstă de 37  ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Honda a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002(R).

C.G.-V., în vârstă de 33 ani, din București, Sector 5 – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de proprietar al autovehiculului marca Volkswagen a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor Legii nr.421/2002.

 

  1. c) Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice, în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, au fost depistate și sancționate contravențional 3 persoane cu amenzi în valoare de 1.500 lei.

Exemplificăm:

– N.M., în vârstă de 29 ani, din oraș Mizil, jud.Prahova – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șos. Buzăului, la intersecție cu Șos. de Centură, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

– I.M.-L., în vârstă de 29 ani, din com.Câmpineanca, jud.Vrancea – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șos. Buzăului, la intersecție cu Șos. de Centură, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

– C.G.-F., în vârstă de 18 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șos. Rm. Sărat, la intersecție cu Șos. de Centură, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

 

  1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei”, Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

  1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 13 – 26.11.2019, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M. Murgoci”.

În perioada 22 – 24.11.2019, în intervalul orar 1500 – 2200 , s-a acţionat zilnic cu un poliţist local pentru restricționarea traficului rutier în zona Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului din Parcul Monument, în vederea asigurării unui climat de siguranță persoanelor aflate în zona de agrement.

În data de 24.11.2019, în intervalul orar 0600 – 1300, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști local pentru restricționarea traficului rutier în zona Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului din Parcul Monument, cu ocazia desfășurării evenimentului sportiv caritabil Cros umanitar „Alături de Teodor  – Fii tu un erou”.

În perioada 22 – 24.11.2019, s-a acţionat cu un efectiv total de 8 poliţiști locali pentru restricționarea traficului rutier în zona parcării Primăriei Municipiului Brăila, cu ocazia desfășurării activităților privind alegerile prezidențiale din România.

În data de 19.11.2019, în intervalul orar 0830 – 1400, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.Ecaterina Teodoroiu, cu ocazia executării lucrărilor de plombare a carosabilului.

În zilele de 20, 21 și 22.11.2019, în intervalul orar 0830 – 1900 și  0830  – 1300 și 0830 – 1600, s-a acţionat cu un efectiv total de 10 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.Vădeni și str.Cazasului, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În zilele de 21 și 22.11.2019, în intervalul orar 0830 – 1330 și 0830 – 1030, s-a acţionat cu un efectiv zilnic de 2 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.Radu Negru și Aleea Lebedei, cu ocazia executării lucrărilor de înlocuire a bordurilor.

În data de 22.11.2019, în intervalul orar 1600 – 1900, s-a acţionat cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.Mihail Sebastian, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În data de 25.11.2019, în intervalul orar 0830 – 2300, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 4 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.Hipodrom, tronson: Aleea Micșunelelor – str.Școlilor – Aleea Bl.N.1, cu ocazia executării lucrărilor de asfaltare a carosabilului.

În data de 25.11.2019, în intervalul orar 0900 – 1400, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali pentru eliberarea carosabilului și fluidizarea traficului rutier pe str.Pietății, cu ocazia executării lucrărilor de aplicare a marcajelor rutiere.

 

Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 43 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.080 lei şi au fost aplicate un număr de 69 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 33 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.670 lei şi au fost aplicate un număr de 69 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

D.N., în vârstă de 28 ani, din com.Râmnicelu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Iveco pe str.Griviței, dinspre str.Vasile Cârlova către str.Halelor și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

S.G., în vârstă de 62 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe str.Școlilor, dinspre str.Pietății către str.Hipodrom și a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “oprirea interzisă”.

C.R., în vârstă de 31 ani, din sat Lacu Sărat, com.Chiscani, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Mercedes-Benz pe Calea Călărașilor, dinspre str.Danubiului către str.Rubinelor și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția străzilor Calea Călărașilor c/c str.Danubiului.

B.A., în vârstă de 52 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Merceedes-Benz pe str.G.ral Eremia Grigorescu, dinspre str.Siret către str.Verdun și a oprit autvehiculul în dreptul Gării C.F.R., pe marcajul aplicat în afara benzilor, format din linii paralele, înconjurat cu o linie de contur, ce delimitează spațiul interzis circulației.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate un număr de ­­2 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.610 lei.

Exemplificam:

D.G., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de  19.10.2019 – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Cezar Petrescu, dinspre str.Timiș către str.Viilor, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

M.G., în vârstă de 28 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe Dorului, dinspre str.Deltei către str.Mina Minovici, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 580 lei și un număr de 4 puncte penalizare.

Exemplificăm:

M.C., în vârstă de 43 ani, din sat Mărtinești, com.Odoreu, jud.Satu Mare – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autoutilitara N3, marca MAN pe str.1 Decembrie 1918, dinspre str.Griviței către str.Roșiorilor, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

B.H., din Republica Turcia, oraș Bingȍl – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca MERCEDES-BENZ și semiremorca pe str.Mihai Bravu, dinspre str.Școlilor către Calea Călărașilor, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 

  • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 10 vehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, a fost sancționată contravențional numita D.V., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Calea Călărașilor dinspre str.Radu Negru către str.Milcov, în parcarea din fața complexului comercial ”Pistruiatu”, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare autovehiculul marca Audi pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.71/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 1.200 lei.

Exemplificăm:

M.V., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – în parcarea publică din fața hotelului ”Belvedere”, în calitate de conducător al autovehiculului marca Daewoo Cielo a blocat ieșirea din locul de parcare pentru un alt autovehicul.

V.G., în vârstă de 66 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – în parcarea publică din fața cabinetelor medicale ”Promedica”, în calitate de conducător al autovehiculului marca Renault a blocat ieșirea din locul de parcare pentru un alt autovehicul.

D.I., în vârstă de 28 ani, din Brăila  – cu amendă în valoare de 100 lei – pe str.Târgoviștei, în parcarea Bl.E.2,  în calitate de conducător al autovehiculului marca KIA a ocupat locul de parcare de reşedinţă, fără a deţine abonament închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru un alt autovehicul.

 

  1. G) ÎN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.419, nr.420 și nr.421/17.01.2019 și a adresei nr.419/17.01.2019 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor, respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 69 operatori economici şi s-au aplicat 30 sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.400 lei pentru nerespectarea prevederilor: H.G.nr.348/2004,  H.C.L.M.nr.508/2019, H.C.L.M.nr.254/2016 și Legii nr.12/1990 R după cum urmează:

S.C.Dana.S.R.L., S.C.Anidiela Tex.S.R.L. sancţionate contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei la locul de desfășurare al activității – valoare sancțiuni aplicate 2400 lei;

– S.C.Tonybike.S.R.L., S.C.Unicredit Bank.S.A. sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.508/2019 – pentru lipsa avizului de funcționare / neafișarea avizului de funcționare / nevizarea avizului de funcționare / lipsa recipienților speciali pentru deșeuri – valoare sancțiuni aplicate 22.000 lei; 

– P.F.Benescu Culita, P.F.Jinga Tudorel sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru ocuparea domeniului public fără a deține un titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public  – valoare sancțiuni aplicate 2000 lei;

– I.I.Dicu Olimpia sancţionată contravenţional conform Legii nr.12/1990 R – pentru neafișarea prețurilor la toate produsele expuse spre vânzare  – valoare sancțiune aplicată 1000 lei.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna noiembrie  2019 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

  1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, a efectuat verificări în cazul a 2 lucrări sesizate și verificări pe zone.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 2 sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.  

Lucrări clasate – 7;

– În cazul unei sesizări – s-a întocmit documentația necesară în vederea sesizării instanțelor de judecată (prin promovarea de acțiuni, având ca obiect obligația de a face – „intrarea în legalitate sau desființarea construcțiilor”) întrucât, contravenientul nu a respectat termenul dispus prin procesul-verbal și notele de constatare, acordate în temeiul prevederile art. 32 din Legea nr.50/1991 R și modificată – „construire  umbrar fără autorizație” – numitul P.P.-A. din Brăila, str.Mihai Bravu.

In continuare, Poliția Locală Brăila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

  1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 16 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 17 sesizări.

– Au fost aplicate 5 somaţii, conform prevederilor H.C.L.M.nr.509/2019, H.C.L.M.nr.19/2014 și Legii nr.61/1991 R, după cum urmează:

Exemplificăm:

S.C.BRATI COM.S.R.L., cu punctul de lucru în Brăila – pentru a nu depozita deșeurile provenite în urma desfășurării activității în capacități care nu le aparțin sau în coșurile stradale;

– I.I.Enache Antonică, cu punctul de lucru în Brăila – pentru a nu depozita deșeurile provenite în urma desfășurării activității în capacități care nu le aparțin sau în coșurile stradale;

– I.I.Negru Ion, cu punctul de lucru în Brăila – pentru  a nu depozita deșeurile provenite în urma desfășurării activității în capacități care nu le aparțin sau în coșurile stradale;

– C.V., din Brăila – în vederea menținerii igienii în spațiile publice din mun.Brăila, în calitate de deținător de câine;

– E.C., din Brăila – pentru respectarea normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice evitând expresiile jignitoare și vulgare la adresa vecinilor.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 19 de sesizări ale cetăţenilor. 

 

  1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În ziua de 24.11.2019, cu ocazia desfășurării unui eveniment caritabil în Parcul Monument, intitulat „Alături de Teodor  – Fii tu un erou” – eveniment la care au participat 100 de persoane, sportivi, care au alergat în jurul Orășelului Copiilor, scopul acestui eveniment constând în campanii de strângere donații – un dispozitiv format din 10 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata evenimentului. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În ziua de 26.11.2019, cu ocazia desfăşurării în Sala Liceului cu Program Sportiv Brăila a meciului de handbal feminin a echipei L.P.S. Brăila din cadrul Etapei de divizie școlară Junioare I, seria B,  ediția 2019-2010, o patrulă de poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de handbal. Nu s-au semnalat incidente.   

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *