Finanțări nerambursabile de 50.000 de euro pentru un viitor mai bun în Brăila

Federația Fundațiile Comunitare din România si Lidl, împreună cu Fundația Comunitară Galați, dau startul la etapa de finanțare a programului ”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” în orașul Brăila.

Scopul programului este de a genera soluții participative la probleme locale din educație și mediu. Demersul este coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat în 6 orașe din țara prin 6 fundații comunitare. Inițiative precum amenajarea de spații comunitare de joacă și învățare, alternative verzi de transport, ateliere de eco-școală, grădini urbane de legume și alte idei pot primi sprijin operațional și finanțări învaloare totalăde 50.000 de euro la nivel local.

La Brăila programul dispune de 50.000 de euro și va fi implementat prin Fundația Comunitară Galați. Cele mai bune inițiative de mediu și educaţie vor beneficia de microgranturi și mentorare pentru implementare. Selecția va fi făcută prin concurs deschis de proiecte, în perioada 1-25 septembrie.

Sunt eligibile pentru a aplica organizații neguvernamentale, instituții de învățământ și grupuri de inițiativă din Galați și Brăila.

Direcțiile de intervenție locală au fost stabilite în urma dialogului cu administrația locală, cu stakeholderi relevanți din comunitate și prin consultarea acesteia printr-un formular disponibil online.

Jurizarea pentru selecția proiectelor brăilene se va face conform unor criterii stabilite de către Fundația Comunitară Galați. Echipa de jurizare va fi alcătuită din reprezentanți ai sectorului non-guvernamental, lideri din comunitate și Cristina Hanganu – Director de comunicare& CSR, LidlRomânia.

„Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este încă o modalitate prin care am ales să contribuim la dezvoltarea comunităților în care suntem prezenți, de data aceasta într-un proiect care ne va permite să avem o viziune de ansamblu asupra inițiativelor locale curajoase și necesare, facilitând în același timp dialogul între comunități și autoritățile locale. Am început cu 5 orașe în care am găsit parteneri locali de încredere, care știm că pleacă la drum dornici să se implice în schimbări pe termen lung. Și ne dorim ca acesta să fie doar începutul; să găsim an de an parteneri locali din orașe noi, alături de care să construim un viitor mai bun” a spus Cristina Hanganu, Director de comunicare& CSR, Lidl România

Detalii despre programul de finanțare implementat la Brăila, ghidul de finanțare și alte materiale referitoare la program se pot accesa pe www.fondulpentruunviitormaibun.ro și pe canalele de comunicare ale Fundației Comunitare Galați.

Programul se va lansa astăzi, 1 septembrie, cu o discuție în aer liber la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila. Aceasta este o sesiune de informare cu întrebări și răspunsuri din partea viitorilor aplicanți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *