S-au deschis restaurantele, muzeele, cinematograful, teatrul şi „păcănelele” la Brăila

De astazi, 1 septembrie 202, în baza prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare, în ședința Grupului de coordonare pentru gestionarea situației provocate de infecția cu Coronavirusul COVID – 19, constituit prin Hotărârea nr. 31/14.08.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila din data de 31.08.2020, hotărăste:

Art. 1. (1) Începând cu data de 01.09.2020 se reiau activitățile cu publicul ale operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

(2) Programul de lucru al operatorilor economici prevăzuți la alin. (1) nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

(3) Operatorii economici menționați la alin. (1) vor respecta obligațiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri.

          Art. 2. Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul județului Brăila deschiderea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

Art. 3. Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul județului Brăila desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu respectarea obligațiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri.

Art. 4. Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul județului Brăila organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane în interior și de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

Art. 5. Se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor.

Art. 6. (1) Începând cu data de 01.09.2020 la nivelul județului Brăila activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

(2) În condițiile alin. (1), organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului.

(3) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane, iar organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.

Art. 7. Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul județului Brăila redeschiderea locurilor de joacă pentru copii în aer liber, cu respectarea măsurilor sanitare stabilite de proprietarul/administratorul acestor spații conform măsurilor din domeniul sănătății publice și asigurarea unui număr adecvat de coșuri de gunoi, pentru colectarea selectivă a deșeurilor, respectiv a măștilor de protecție utilizate; utilizatorii locurilor de joacă vor fi informați, prin afișe, în mod clar, care sunt regulile specifice privind utilizarea acestor spații de joacă.

Art. 8. Toate celelalte măsuri dispuse anterior rămân în vigoare, până la noi dispoziții.

Art. 9. Prezenta hotărâre se completează cu toate prevederile legale în vigoare privind măsurile din domeniul sănătății publice.

Art. 10. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila va analiza cu atenție, săptămânal, fluctuația procentului de îmbolnăviri la 1000 de locuitori din județul Brăila, din ultimele 14 zile, urmând să ia deciziile care se impun, dacă se impun.

Art. 11 Prin grija Secretariatului Tehnic Permanent, prezenta hotărâre va fi comunicată instituţiilor implicate şi va fi postată pentru o perioadă de 30 de zile pe site-ul Instituţiei Prefectului – Județul Brăila, http://br.prefectura.mai.gov.ro.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *