De la 1 martie, un nou flux de vaccinare

Începând de luni, 1 martie a.c., un nou flux de vaccinare devine operațional în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”, iar din data de 5 martie alte două noi fluxuri vor fi operaționalizate în sala de sport a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” din municipiul Brăila, strada General Eremia Grigorescu nr. 32. Imunizarea se va realiza cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, capacitatea de vaccinare a fiecărui centru fiind de 60 de persoane/flux.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități. Așadar, persoanele cu vârste până la 65 de ani se pot programa dacă se regăsesc în categoria persoanelor cu boli cronice sau dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call center, la numărul de telefon 021.414.44.39.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel județean, la centru de vaccinare care funcționează în Spitalul Județean de Urgență Brăila, până la data de 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale și medico-sociale.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania AstraZeneca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *