Rezultate remarcabile a sportivilor paralimpici brăileni

În săptămâna 23-30 septembrie a.c. sportivii paralimpici de la A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila (Fănuţa Leocă, Leocă Ștefan, Dragu Gheorghe,  Emilia Constantin, Nicola Nicolas-Florin, Sorescu Mihai, Vasilica Zamfir), au participat la trei concursuri, unde s-au remarcat prin rezultate foarte bune.

La Competiţia Naţională de Biliard în Scaun Rulant, ediția a VI-a, care fost organizată de Asociaţia Sportivă Mereu Împreună pentru Oameni (A.M.I.O.) desfășurată vineri 23 septembrie, la IDM Club București, sportivii Emilia Constantin și Leocă Ștefan s-au clasat între primii 16 concurenți, dintr-un total de 80 de jucători.

Săptămâna Europeană a Sportului, a fost marcată de sportivii de la A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila prin organizarea a două acțiuni sportiv–recreative ,,Fii Activ (I)” și ,,Fii Activ (II)” care s-au desfășurat duminică 25 septembrie și respectiv joi 29 septembrie în cadrul campaniei #BeActive, în parteneriat și cu sprijinul logistico-financiar al Direcției Județene pentru Sport Brăila.

La ambele activități sportiv–recreative, alături de sportivii paralimpici, au participat și elevi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă (C.S.E.I.) Brăila, cărora le mulțumim că au fost din nou alături de noi.Elevii au fost însoțiți și îndrumați de către prof. de educație fizică și sport Valerica Dumitru, profesori, kinetoterapeuți și voluntari.

Prin aceste ateliere sportiv–recreative s-a dorit integrarea prin sport între elevi și persoane cu dizabilități brăileni indiferent de categorie socială, profesie sau vârstă. Alte obiective ale competițiilor ,,Fii Activ (I)” și ,,Fii Activ (II)” au fost: promovarea sportului paralimpic și dezvoltarea abilităților sportive personale, mobilitate și flexibilitate asigurate prin mișcare.

Pe Baza Sportivă a D.J.S. Brăila din Parcul Monument, participanții au concurat la probele sportive: aruncări la coșul de baschet și  badminton, în cadrul atelierului ,,Fii Activ (I)”.

Competiția FiiActiv (II) la tenis de masă s-a desfășurat în sala de sport a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Brăila.

Cele mai bune rezultate a celor două ateliere sportiv–recreative ,,Fii Activ (I)” și ,,Fii Activ (II)”au fost:

Secţiunea aruncări la coş a fost câştigată de Băcanu Florentina de la (C.S.E.I. Brăila), aceasta fiind urmată în clasament de Sorescu Mihai de la (A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila), iar locul 3 fiind câștigat de Constantin Emilia de la (A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila).

La badminton, locul 1 a fost câștigat de Șeitan Andrei de la (C.S.E.I. Brăila), acesta fiind urmat în clasament de Nicola Nicolas – Florin de la (A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila), iar locul 3 fiind câștigat de Chirilă Lucian  de la (C.S.E.I. Brăila).

S-au acordat și premii speciale la concursul ,,Fii Activ (I)”:

Botez Vlad Sergiu (Șc. G. ,,E. Teodoroiu”), Bucur Constanța-Livia (As. OK Club București), Secielian Diana Georgiana (Șc. G. „V. Alecsandri” nr. 28 Brăila),Carpov Mihai (A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila), Mușat Marius (A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila),  Zamfir Vasilica (A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila).

La tenis de masă, locul 1 a fost câștigat de Constantin Emilia de la (A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila), locul 2 a fost câștigat de Nicola Nicolas – Florin de la (A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila), iar locul 3 fiind câștigat de Taloș Denis  de la (C.S.E.I. Brăila).

Mulțumim pe aceasta cale d-nei director Mândreanu Diana, d-nelor și d-lor profesori, d-nelorkinetoterapeut și voluntarilor pentru găzduirea și sprijinul acordat pe timpul activității sportive ce s-a desfășurat într-un cadru de fair-play în sala de sport a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Brăila.

Mulțumim d-nei prof. de educație fizică și sport Valerica Dumitru și voluntarilor clubului Special Friends Brăila pentru că ne-au fost alături și de această dată și ne-au susținut necondiționat în organizarea și buna desfășurare a celor două ateliere sportiv–recreative ,,Fii Activ (I)” și ,,Fii Activ (II)” .

Mulțumim elevilor de la (C.S.E.I.) Brăila, participanților, voluntarilor și tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a celor două evenimente sportive.

Mulțumim de asemenea, Direcției Județene de Sport Brăila pentru sprijinul logistico-financiar a evenimentelor sportive mai sus amintite și pentru  premierea jucătorilor care au primit  diplome, medalii, rucsacuri, șepci, tricouri și dulciuri.

,,Și anul acesta ne-am concentrat să încurajăm și să implicăm tineretul, să fie activi (#BeActive) alături de sportivii paralimpici, în cadrul Săptămânii Europeane a Sportului, pentru că sportul dezvoltă încrederea, stima de sine și satisfacția personală, formând o bună părere despre noi înșine.Prin aceste evenimentene dorim conştientizarea importanţei practicării sportului de  către toate persoanele cu sau fără dizabilități, indiferent de vârstă, pentru că educația fizică ne provoacă să ne autodepășim, să ne fixăm noi provocări și să ne dovedim că le putem atinge, iar sportivii paralimpici sunt capabili de performanțe nebănuite.” a declarat Fănuța Leocă, președinte a A.C.S.P.D.F. Special Friends Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *