Inchis la pașapoarte de Sărbătorile de Iarnă

Având în vedere că în următoarea perioadă, foarte mulți dintre cetățenii români doresc să călătorească pentru a petrece Sărbătorile de Iarnă cu cei dragi, dar și pentru a-și reînnoi documentele de călătorie, Direcția Generală de Pașapoarte informează cetățenii că, în considerarea prevederilor art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii republicat, conform cărora zilele de 26 Decembrie și 2 Ianuarie sunt declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, la nivelul structurilor de pașapoarte nu se va desfășura activitatea de lucru cu publicul în datele menționate anterior.

Programul de lucru al serviciilor publice comunitare de pașapoarte poate suferi modificări în funcție de numărul solicitărilor din perioada următoare, sens în care vă recomandăm să accesați site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea “Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte”), cât şi site-urile instituţiilor prefectului. Cererile de paşapoarte simple electronice/paşapoarte simple temporare (inclusiv cele cu menționarea statului de domiciliu) se pot depune, în ţară, la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte, indiferent de județul în care solicitantul are domiciliul sau a avut ultimul domiciliu.

Totodată, pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, vă aducem în atenție următoarele recomandări:

– verificați atât valabilitea documentelor dumneavoastră de călătorie, cât și valabilitatea documentelor de călătorie ale minorilor;

– înainte de călătoria în străinătate, accesați secțiunea condiții de călătorie de pe siteul Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro, sau adresați-vă misiunii diplomatice a statului respectiv în România;

– în cazul în care aveți nevoie de un nou document de călătorie, programați-vă DIN TIMP pe platforma de programări on-line epasapoarte.ro pentru depunerea cererii de pașaport, astfel încât timpul de așteptare la ghișeu să fie ZERO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *