A început sezonul bolilor de iarnă

Odată cu răcirea vremii, unele boli au început să se arate. Potrivit experților, frecvența bolilor neurologice care sunt frecvente în lunile de iarnă, în special infecțiile căilor respiratorii superioare, și infecțiile care afectează multe locuri precum tractul urinar, plămânul, urechea medie, prezintă o creștere semnificativă. Potrivit experților, cu unele măsuri de luat, atât boala poate fi prevenită, cât și iarna poate fi depășită cu ușurință.

Cele mai frecvente boli ale iernii: 

Gripa

Gripa, care debutează cu febră mare și progresează cu mușchi, gât și dureri de cap, este însoțită de o congestie nazală și uneori de tuse. Gripa, care provoacă o senzație intensă de oboseală, poate avea consecințe grave care pot fi fatale dacă nu sunt tratate. Este foarte important să vă odihniți și să beți multă apă în cazul gripei, care poate fi prevenită cu 70-90% cu vaccinul antigripal.

Infecțiile gâtului

Infecțiile gâtului (faringită, amigdalită) provoacă febră mare, probleme la înghițire, dureri de cap și uneori tuse, vărsături și dureri abdominale. Antibioticele sunt o necesitate dacă există microbi beta. În caz contrar, infecțiile beta pot duce la boli grave de la inimă la rinichi.

Tratamentul infecțiilor tractului respirator superior variază în funcție de boala de bază. Nu există medicamente și tratamente pe bază de plante care scurtează durata acestor boli. Analgezicele pot fi folosite pentru febră și durere. Trebuie băute o mulțime de lichide pentru a preveni deshidratarea organismului. Odihna ajută corpul să se refacă.

Pneumonie

Pneumonia, care apare cu febră mare și tuse cu spută, provoacă infecții ale tractului respirator inferior prin menținerea țesutului pulmonar unilateral sau bilateral. Apare mai ales după infecția căilor respiratorii superioare. Multe virusuri și bacterii pot provoca această boală. Poate pune viața în pericol dacă nu este tratată.

Bronşită

Bronșita este boala tractului respirator inferior, sunt cauzate de inflamația ramurilor tractului respirator numite „copac pulmonar” de către viruși și bacterii. Boala căilor respiratorii mici ale plămânilor se numește bronșiolită, iar boala căilor respiratorii mari se numește bronșită. Deși pot provoca tuse și respirație șuierătoare, dacă nu sunt tratate, pot duce la pneumonie.

Inflamația urechii medii

Mai ales în timpul sau după infecțiile tractului respirator superior, cum ar fi răcelile, gripa, faringita, bacteriile și virusurile trec de la gât la urechea medie prin canalul eustachian care se extinde între gât și ureche, provocând infecția aici. Se manifestă cu dureri de urechi, febră și pierderea auzului. Este imperativ să vă duceți copilul la medic cât mai curând posibil.

Sinuzită

Infecția țesutului care acoperă suprafața interioară a spațiilor numite sinus între oasele care alcătuiesc craniul se numește sinuzită. Adesea, există o descărcare nazală groasă/congestie care nu dispare după infecția tractului respirator superior, tuse care crește dimineața și creșterea treptată a durerilor cap-mușchi-articulații, greață, pierderea poftei de mâncare și febră. Poate deveni cronic dacă nu este tratat complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *