Săptămâna Protecției Civile în România. Bilanțul activităților desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea“ al județului Brăila

În perioada 25 februarie-3 martie 2023, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea“ Brăila a desfășurat mai multe activități înscrise în calendarul Săptămânii Protecției Civile în România.

Scopul acestor activități a fost, în pricipal, de a dezvolta comportamentul preventiv al cetățenilor în diferite situații de urgență, publicul vizat aparținând tuturor categoriilor de vârstă.

 

Conferință de presă prilejuită de încheierea “Săptămânii Protecției Civile”, eveniment care a debutat în data 25 februarie și care, prin acțiunile derulate la nivel județean, a urmărit de o manieră prioritară creșterea prevenției în rândul comunităților.

 

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE:

– Puncte de informare preventivă în locațiile: Catedrala ”Nașterea Domnului”; Centrele comerciale: Selgros, Dedeman, Penny Market XXL, Kaufland, Jumbo;

– Exerciții de evacuare în caz de cutremur:

– Școlile gimnaziale: Anton Pann, Ion Creangă. Sf. Andrei, Fănuș Neagu, Mihai Eminescu, Dimitrie Cantemir și cea din comuna Unirea.

În cadrul activităților au fost angrenate și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din toate localitățile. Au fost afișate materiale informative la sediile primăriilor, distribuite materiale preventive populației în locuri cu public numeros și în gospodării, în lăcașuri de cult și în unitățile de învățământ.

– Lecții deschise în care au fost prezentate tehnici de acordare a primului ajutor medical și modul modul de comportare în caz de cutremur la Liceul Teoretic ”Panait Cerna” și Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir”;

– ”Ziua Porților Deschise” – 28.02.2023 – la care au participat elevi și acdre didactice de la Liceul de Artă ”Hariclea Darclee”, Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” și Școala Gimnazială ”Dr. Luca”;

– Au fost distribuite peste 1500 materiale informative privind comportarea în caz de cutremur în cadrul activităților desfășurate;

– „Miercurea alarmelor” – 01.03.2023 – a fost acționat sistemul de alarmare la nivelul unităților administrativ teritoriale în intervalul orar 10.00 – 11.00.

 

– Cu prilejul Zilei Protecției Civile din România, un ofițer și trei subofițeri, care au obţinut rezultate foarte bune în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, au fost înaintaţi în gradul următor, iar un ofițer și 11 subofițeri, din cadrul Formațiunii de Protecție Civilă, au fost citați prin ordin de zi pe unitate.

Cu ocazia Zilei Protecției Civile,în perioada 24 – 26.02.2023 s-au desfășurat competiții sportive la minifotbal, tenis de masă și șah, la care vor participat pompierii din cadrul inspectoratului.

cristi pompier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *