Amendă în cuantum total de 50.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

În perioada 08 – 14.01.2024, pe lângă celelalte activități specifice, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila a desfășurat douăcontrole tematice inopinate la doioperatori economici din categoria spații de alimentație publică și turism situate pe raza municipiului Brăila.

În urma controalelor au fost identificate șase deficiențe fiind aplicate cinci avertismenteși o amendă în cuantum total de 50.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Printre deficiențele constatate au fost lipsa planurilor de evacuare în camerele de cazare, detectoare de gaz nefuncționale sau lipsa panoului de instiințare precum căspațiul funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

Precizăm faptul că pentru operatorul economic controlat,la care s-a constatat lipsa autorizației de securitate la incendiu,nu s-a dispus măsura complementară de oprire a funcţionării deoarece construcția în cauză nu se încadrează în prevederile art. 3 din Hotărârea de Guvern nr. 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *