Cine vine? Cine vine !?

O, o, o, o… / E vară, vară/ Cald afară… spunea cândva un vechi slagăr românesc cântat deseori pe litoralul Mării Negre. Este vară, e căldură mare, de asemeni, ploi au fost şi vor mai fi, dar cine vine? Normal că „vacanţa pentru… toata lumea”! Scăpăm de Bac, scăpăm de examene, scăpăm de acreditări, scăpăm de… si o „tuflim” câteva zile la munte, la mare sau in străinătate. Vacanta este acea perioadă a realităţii în care vrem să uităm de realitate. Oare este real, ireal, sau este doar o meteahnă de-a creierului nostru care nu vrea să se gândească la ce doreşte să mai consume mâine, ce va îmbrăca când va dori să iasă din casă sau alte şi alte lucruri.
Şi totuşi citeam deunăzi câteva editoriale scrise de unii, despre care, alţii spun că sunt mai deştepţi, probabil că sunt… Dar totuşi, nu trebuie să uităm că cei din urmă vor fi cei dintâi, şi dincolo de masele de oameni care beneficiază de avantajele unui sistem implementat, există şi o altă serie de personaje care lucrează în alte feluri la evoluţia acestui sistem. Într-adevăr, nu putem lucra cu toţii, nu pentru că nu ar fi idei, ci pentru că nu toţi am vrut să bem cerneala la şcoală, cum se zice!
Dar, totuşi, cine vine? Ar trebui să vină cineva?

Probabil, dar de ce trebuie să vină „cineva”? Nu poate veni „ceva”? Dar ca la demagogi, nimeni nu spune când vine sau cum este în cazul eclipselor de soare sau lună. Ele vin, dar nu pentru toţi odată! Deci, iar nimeni nu ştie „când” vine! Şi pentru ce vine?
Aici ar trebui să răspundem cu toţii în cor! De ce? Pentru că fiecare poate oferi un răspuns care îl priveşte într-o mică sau mai mare măsură, pentru că este vorba într-un final de ideile care ne conduc.
Dar, de ce să vină? Mai bine mergem noi! Dar unde, şi de ce să mergem noi, dacă a zis el că vine?
Şi totuşi… cine vine? Are rost să mergem şi noi sau aşteptăm aici? Ar trebui să avem şi noi un motiv pentru el? Sau îl lăsăm să se expună? Dar până unde? Nu stiu dar… Intermediar are? Are nevoie? Cine se oferă? Să căutăm voluntari sau facem un proiect şi luăm bani? Dar de ce? Pentru cine?
Şi totuşi… cine vine?
Ce mai contează, trăim în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *