„Investiţiile care se vor derula în municipiul Brăila din fonduri europene”, Cătălin Canciu

Secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila, profesorul Cătălin Canciu trimite redactiei „Cronica de Braila” spre publicare un comunicat de presa:

„Anunţurile privind investiţiile care se vor derula în municipiul Brăila din fonduri europene, buget local sau naţional sunt mult trâmbiţate de administraţia PSD, dar până la finalizarea proiectelor este drum lung, prea lung.

Culmea, administraţia Dragomir primeşte şi premii pentru Excelenţă în Educaţie, deşi şantierele din multe unităţi de învăţământ sunt pustii! Marian Dragomir este un fel de rege neîncoronat al şantierelor fără finalizare, expert prin „excelenţă” în anunţuri pe Facebook.

În urma acestor proiecte şi megaproiecte desenate pe calculator şi rulate pe reţelele de socializare, brăilenii rămân cu ideea că se face treabă, ceea ce nu reprezintă o realitate, iar între timp lumea uită că ar fi existat vreun proiect.

Un astfel de exemplu îl reprezintă corpul de clădire al şcolii de pe Str. C.Petrescu, nr. 9A, loc părăsit şi transformat în groapă de gunoi, pe care administraţia PSD s-a lăudat că ridică o creşă modernă, pentru cartierele Brăiliţa şi Pisc. Proiectul, care ar fi trebuit derulat prin Compania Naţională de Investiţii, prevedea realizarea unei creşe cu 7 grupe/70 de copii, pe o suprafaţă de 1.700 mp. În 2021, primarul Dragomir declara public că, „la nivel teoretic, lucrările ar putea fi demarate în 2022”. A fost inspirat să spună că „la nivel teoretic”, pentru că terenul este pârloagă în continuare.

Mergem mai departe şi ne oprim la o altă creşă, iarăşi mult lăudată de primar, menită să rezolve problema părinţilor cu copii care locuiesc în zonele Viziru şi Buzăului. Dragomir chiar a organizat o deplasare în teren cu jurnaliştii, pentru a se lăuda cu acest proiect. Este vorba despre creşa din cartierul Buzăului, care ar fi trebuit să se realizeze în curtea grădiniţei de pe Str. N.Titulescu, nr. 119. Aici s-a lucrat ceva, însă termenul de finalizare a expirat, data limită fiind 1 februarie 2023. Pe panoul amplasat în faţa obiectivului găsim însă o… surpriză: termenul iniţial a fost şters şi a fost fixată, din cariocă, o altă dată – 31.01.2024.

Trecem la alt capitol, care ţine de o dorinţă a brăilenilor de ani şi ani de zile, realizarea unei Pieţe de Peşte. Un proiect accesat cu fonduri europene, care a rămas în coadă de peşte, termenul de finalizare fiind 25 ianuarie 2023. Aici s-au început nişte lucrări suplimentare, separate de proiect, care nici ele nu au fost finalizate. Cert este că, deocamdată, Piaţa de Peşte rămâne încremenită în uitare. Aici nu am găsit nici măcar un panou pe care să scrie că termenul de finalizare s-ar fi prelungit, aşa că pot doar să-mi imaginez că va fi gata când va vrea primarul Dragomir şi va avea bunăvoinţa să anunţe evenimentul cu surle şi trâmbiţe pe Facebook.

Despre Stadionul Progresul s-a tot spus, termenul de finalizare fiind de mult depăşit, dar, ce să vezi, Dragomir le-a găsit constructorilor o scuză: că nu au putut lucra iarna, motiv pentru care termenul va fi prelungit cu încă trei luni. Aşa beneficiar al lucrărilor să tot găseşti, generos din cale afară, constructorii fiind apăraţi chiar de el, primarul în funcţie. Şantiere peste tot, finalizare spre deloc!

Administraţia Dragomir este prima când vine vorba să se laude cu investiţiile din Brăila, dar când trebuie să urmărească termenele de finalizare a proiectelor şi calitatea lucrărilor se face că plouă. Aici intră, evident, toate lucrările de asfaltare din municipiu, care sunt făcute cu foarte mare întârziere, timp în care brăilenii trebuie să suporte tot deranjul şantierelor, şi de mântuială, dovadă că asfaltul este sărit în multe locuri, chiar de-a doua zi după inaugurarea lucrărilor. Asfaltările ar fi trebuit realizate cu mulţi ani în urmă de administraţia PSD, nu toate deodată şi cu multele sincope care se observă în teren. Chiar şi aşa, mai sunt multe străzi neasfaltate şi este greu de ştiut când vor fi recuperaţi atâţia ani de nepăsare.

Le recomand brăilenilor să aibă răbdare, că imediat vine 2024, anul alegerilor electorale, când PSD Brăila va scoate din sertar sute de proiecte „finalizate” şi frumos ambalate”, semneaza Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila.

canciu11 canciu12 canciuxx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *