Gunoiul de la Ianca şi gâlceava PNL-ului

Comunicat de presa din partea lui Adin Boboc, subprefect de Brăila, membru PNL Ianca.

„Adin Boboc: Dovada FOTO/VIDEO că administraţia PSD Ianca încalcă legea şi ascunde sute de tone de gunoi într-un depozit ilegal! Platforma staţiei de compost a DSP Ianca, în care s-au investit 700.000 euro din fonduri europene, a fost transformată în groapă de gunoi

Măsura abuzivă impusă de administraţia PSD Ianca (primar+consilieri locali) privind creşterea taxei pe gunoi la 22 lei/persoană/lună scoate la iveală o serie de derapaje grave comise de primarul Fănel Chiriţă, cu complicitatea consilierilor locali ai PSD.

 Pentru a-şi justifica taxa aberantă de 22 lei/persoană/lună, primarul Chiriţă a pus la cale un plan, care, pe lângă faptul că încalcă legea, pune în pericol sănătatea locuitorilor din Ianca.

Deoarece taxa a fost calculată pornind de la nişte cifre false în ceeace priveşte cantitatea de gunoi strânsă de la populaţie, administraţia Chiriţă încearcă, printr-o manevră ilegală, să completeze lunar cantitatea de gunoi declarată şi să justifice preţul enorm stabilit pentru această taxă.

Astfel,Chiriţă păstrează în „rezervă” peste 500 tone de gunoi, pe care-l ţine ascuns pe platforma staţiei de compost a DSP Ianca, realizată cu fonduri europene. Aici, conform proiectului pentru care UE a plătit 700.000 euro, artrebuit să se găsească doar îngrăşământ agricol, provenit din gunoiul de grajd trecut prin staţia de compostare pentru deşeuri biodegradabile.

În acte, cu complicitatea consilierilor PSD, a fost declarată o cantitate de gunoi mult mai mare decât cea strânsă în realitate de la populaţie, iar lunar, din acest depozit de rezervă ilegal, sunt cărate camioane cu gunoi, pentru a se ajunge la cantitatea existentă în documente şi a fi justificată taxa de 22 lei/persoană/lună.

 Conform realităţii din teren, taxa pe care ar trebui să o plătească pentru gunoi locuitorii din Ianca este de 5 lei/persoană/lună.

Pe lângă faptul că vorbim despre o manevră ilegală de creştere artificială a taxei pe gunoi, cazul de faţă reprezintă o încălcare gravă a normelor privind protecţia mediului, pentru că acest depozit ilegal este un focar de infecţie, care pune în pericol sănătatea locuitorilor din oraşul Ianca şi ai satelor componente.

Consilierii PNL Ianca i-au solicitat, în repetate rânduri, primarului FănelChiriţă să prezinte public bonurile de cântar care demonstrează cantitatea reală de gunoi strânsă de la populaţie şi depozitată la groapa ecologică de gunoi Ianca, însă acesta a refuzat de fiecare dată.

Motivul refuzului îl puteţi vedea în imaginile FOTO/VIDEO care demonstrează şi demontează minciunile administraţiei PSD Ianca!

Însă primarul Chiriţă nu va putea refuza la nesfârşit să prezinte aceste bonuri de cântar! Consilierii PNL Ianca au depus o adresă la Primăria Ianca, prin care au cerut, în mod oficial, conform legii, copii după facturile pentru gunoi aferent lunilor martie şi aprilie şi copii după bonurile de cântar zilnice din perioada 1-15 mai.

 Conform legii, pe care sperăm că nu o va încălca şi de această dată, primarul Fănel Chiriţă ar trebui să transmită răspunsul oficial în şedinţa Consiliului Local Ianca din data de 25 mai 2023. De asemenea, aşteptăm un răspuns oficial din partea administraţiei PSD Ianca şi în ceea ce priveşte DOVADA de încălcare a legii prezentată în imagini!”, semneaza Adin Boboc, subprefect de Brăila, membru PNL Ianca.

gunoi1 adresa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *